Palmikkopipo isoilla puikoilla

1.8.2012
0 arviota

Neulottu palmikkopipo lämmittää pakkasellakin. Paksusta ja pehmeästä langasta syntyy lakki isoilla puikoilla yhdessä hujauksessa.

Palmikkopipon ohje

Palmikkopipo pysyy hyvin päässä tuulisellakin säälläLuo 64 silmukkaa ja jaa ne tasan neljälle puikolle. Neulo joustinneuletta suljettuna neuleena 12 cm.

Käännä työn nurja puoli päälle. Aloita palmikkoneule. Aloita se ruutupiirroksen 1. kerrokselta, toista 11 silmukan mallikerta yhteensä 6 kertaa ja lisää ensimmäisellä kerroksella 2 s  (= 66 s). Toista ruutupiirroksen kerroksia 1–8.

Kavennukset

Kun kappaleen korkeus on 30 cm, aloita kavennukset. Neulo koko kerroksen ajan 2 s oikein yhteen. Neulo 1 krs oikein. Neulo taas koko kerroksen ajan 2 s oikein yhteen. Neulo 1 krs oikein. Katkaise lanka ja vedä loppujen silmukoiden läpi. Kiristä reikä umpeen ja päättele.

Tee vielä iso tupsu päälaelle.

 

Neulottu palmikkopipo

 

Koko: aikuiselle.

Langanmenekki: Novita Kelo150 g ja hieman lankaa tupsuun. Novita Kelo on poistunut valmistajan valikoimasta. Sen tilalle voi käyttää Novita Hilettä.

Puikot: sukkapuikot nro 8 tai käsialan mukaan.

Tiheys: 11 silmukkaa sileää neuletta = 10 cm.

Mallineuleet

  • Joustinneule tasona: neulo *2 o, 2 n*. Toista *–*. Neulo nurjalla oikeat s:t oikein ja nurjat nurin.
  • Joustinneule suljettuna neuleena: neulo *2 o, 2 n*. Toista *–*.
  • Palmikkoneule: neulo ohjeen ja ruutupiirroksen mukaan.
Ohjeen suunnittelu
Kuva Juha Salminen
Avainsanat: naisten vaatteet neule
Arvioi artikkeli

Lankoja ja neulontatarvikkeita on saatavilla Prismoista, Sokoksista ja osassa S-marketeista. Valikoimat vaihtelevat myymälöittäin.

Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5