Kevään puutarhakirjat

10.4.2017
1 arviota
Kevään puutarhakirjat

Alkukevät nostattaa puutarhaihmisen kiihkoa. Pahimpia oireita lievittävät kirjat. Tässä muutamia ehdotuksia ensiavuksi viherkuumeeseen.

SUOMALAINEN PIHA JA PUUTARHA                    

Pentti Alanko, Taina Koivunen, Elina Regårdh ja Meeri Saario. Toimittanut Soile Tapola. 504 sivua. Gummerus. Alk 12,90 e.

Jättikirja kertoo kaiken olennaisen pihan rakentamisesta ja suunnittelusta, puutarhan koriste- ja hyötykasveista ja siitä, miten nurmikon saa kauniiksi. Neljän asiantuntijan kirjoittama teos on täynnä asiaa ja yksityiskohtia. 

SUOMALAINEN PUUTARHAKIRJA

Paula Ritanen-Närhi. 214 sivua. Otava. Alk. 16,90 e.

Kokenut puutarhatoimittaja esittelee 14 kotipuutarhaa eri puolilta Suomea. Kauniit kuvat tarjoavat nojatuolimatkan ihaniin pihoihin, mutta Ritanen-Närhi vastaa myös kiperiin kysymyksiin komposteista, kesäkukkien kastelusta ja kaalintaimien menestyksen eväistä. 

PUUTARHURIN KÄSIKIRJA

Taina Koivunen. 176 sivua. Gummerus. Alk 15,90 e.

Suomessa ilmasto päättää, millaiset kasvit menestyvät. Koivunen kertoo yli 30 vuoden kokemuksella, miten rakennetaan piha, joka on kaunis ympäri vuoden. Suunnittelua helpottavat kasvitaulukot.

HAUSKAT PUUTARHAPROJEKTIT

Dorling Kindersley. Suomentaja Sirpa Vuento. 80 sivua. Readme. Alk 15.90 e.

Läpinäkyvään reppuun pakattu tehtäväkirja innostaa leikki-ikäisen pihapuuhiin: mukana on istutuslapio, pusseja siemenille ja tarroja ruukkuihin. Nuoret hyötypuutarhurit pääsevät myös keittiötöihin, sillä kirjassa on puutarhan antimista tehtäviä reseptejä.

VIHANNEKSIA! LISÄÄ KASVIKSIA LAUTASELLE

Kati Jaakonen. 160 sivua. Readme. Alk. 13,90 e.

Hellapoliisi-bloggaaja on koonnut kirjaan noin 70 reseptiä, joiden tarkoitus on inspiroida käyttämään tuttuja kasvihuonevihanneksia. Ainakin kurkku-pekonikääröt ja täytetyt herkkusienet näyttävät herkullisilta.

VIHERMEHUT JA -SMOOTHIET

Gummerus. 128 sivua. Alk. 7,90 e.

Innokkainkin puutarhanhoitaja kaipaa välillä virkistystä. Kuka olisi uskonut, että ruusukaalista, punajuurenlehdistä ja lehtimangoldista syntyy hyvänmakuinen juoma? No, tarvitaan siihen vähän riisimaitoakin.

Koonnut
Kuvat Kustantajat ja iStock
Avainsanat: puutarhanhoito kirjat
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5