Kolgrill
En traditionell kolgrill är för mången det enda riktiga alternativet. Oftast är den också det billigaste alternativet. För en kolgrill behövs det kol, tändvätska och tändstickor.
Det tar tid att hetta upp och kyla ner en kolgrill. Det kan ta ända upp till 20–40 minuter innan den blir varm. När grillen har blivit varm, både brinner den och är mycket varm under en lång tid. Temperaturen kan regleras i stora drag med luftväxlingsventiler eller genom att lyfta grillgallret högre upp.
Kolgrillen bör användas på ett tillräckligt långt avstånd från brinnande material och från träd och buskar.
Elgrill
Elgrillarna är snabba och lättanvända alternativ till stadsgrillning. De är ofta ganska små och lätta att flytta. En del av dem kan också användas på ett bord. Elgrillen passar bra till exempel på balkongen i ett höghus, om husbolagets bestämmelser tillåter att man använder en sådan.
För den som köper en elgrill lönar det sig att kontrollera att grillen är tillräckligt effektiv, för en ineffektiv elgrill steker maten långsamt. Den som använder en elgrill ska också se till att den är avsedd för utomhusbruk.
Gasolgrill
De lättanvända gasolgrillarna blir allt populärare. Den är ett utmärkt val då man grillar ofta och det finns mycket att grilla. För uppvärmning av en gasolgrill används en brännare som fungerar med gasol, och temperaturen kan regleras rätt snabbt och noggrant.
Det finns ett brett urval av gasolgrillar, och storleken på grillarna och antalet brännare varierar. På grillhällen finns oftast både ett galler och ett halster. En del av modellerna har tilläggsutrustning av olika slag, såsom avställningsyta och sidobrännare.