Smakexpert i S-gruppens provkök

24.3.2015
0 betyg

S-provkökets produktexpert berättar att hon alltid vurmat för mat.

Smakexpert

Henriikka Mattila, produktexpert, S-provköket.

"Lyckad mat är både god och näringsrik. Jag har alltid vurmat för mat och därför föll det sig naturligt att studera till hushållslärare. Under studietiden fick jag jobba i ett provkök och lära mig sensorisk bedömning av livsmedel. För ett drygt år sedan fick jag jobb som produktexpert i S-provköket. 

I produktbedömningarna, som också kallas provsmakningar, deltar mellan tre och sex personer från de aktuella produktsegmenten. Som expert på mat och matlagning skriver jag resultatbaserade kvalitetsrappor­ter till stöd för produktutvecklingen och valet av sortiment. Jag skriver också bruksanvisningar och recept för S-gruppens egna varor. Anvisningarna och recepten utformas med tanke på de finländska hushållen.      

Det känns fint att kunna slå ett slag för livsmedelskvaliteteten. S-gruppens urval av livsmedel är mycket stort, vilket är både intressant och utmanande. Mitt genuina intresse för mat hjälper mig på traven. Jag delar med mig av mina erfarenheter i bloggen Maun ehdoilla (På smakens villkor), som jag upprätthåller tillsammans med en provkökskollega."

Läs den finskspråkiga bloggen Maun ehdoilla

I denna spalt berättar anställda i S-gruppen och hos S-gruppens bonussamarbetspartner sina historier.

Text:
Foto: Roope Permanto
Arvioi artikkeli (sv)

Betygsätt

1/5 5/5