Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Henriikka Mattila, produktexpert, S-provköket.

Smakexpert i S-gruppens provkök

Teksti:
Enna Koivunen
Kuvat:
SOK
Julkaistu: 24.3.2015
|
Muokattu: 31.8.2020
S-provkökets produktexpert berättar att hon alltid vurmat för mat.

"Lyckad mat är både god och näringsrik. Jag har alltid vurmat för mat och därför föll det sig naturligt att studera till hushållslärare. Under studietiden fick jag jobba i ett provkök och lära mig sensorisk bedömning av livsmedel. För ett drygt år sedan fick jag jobb som produktexpert i S-provköket.

I produktbedömningarna, som också kallas provsmakningar, deltar mellan tre och sex personer från de aktuella produktsegmenten. Som expert på mat och matlagning skriver jag resultatbaserade kvalitetsrappor­ter till stöd för produktutvecklingen och valet av sortiment. Jag skriver också bruksanvisningar och recept för S-gruppens egna varor. Anvisningarna och recepten utformas med tanke på de finländska hushållen.

Det känns fint att kunna slå ett slag för livsmedelskvaliteteten. S-gruppens urval av livsmedel är mycket stort, vilket är både intressant och utmanande. Mitt genuina intresse för mat hjälper mig på traven. Jag delar med mig av mina erfarenheter i bloggen Maun ehdoilla (På smakens villkor), som jag upprätthåller tillsammans med en provkökskollega."

Läs den finskspråkiga bloggen Maun ehdoilla

I denna spalt berättar anställda i S-gruppen och hos S-gruppens bonussamarbetspartner sina historier.