Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Una Hirvilammi, butikschef, Marks & Spencer Jyväskylä, Handelslaget Keskimaa

Mode med möjligheter

Teksti:
Enna Koivunen
Kuvat:
SOK
Julkaistu: 23.10.2014
|
Muokattu: 31.8.2020
Butikschefen för Marks & Spencer-affären vid Sokos Jyväskylä gillar sitt krävande arbete.

"Jag trodde inte mina öron när jag fick höra att Jyväskylä ska få en internationell mode­affär. Jag hade jobbat fyra år som försäljningschef på Sokos och till min stora glädje blev jag utnämnd till chef för den nya Marks & Spencer- affären i anslutning till varuhuset.

Chefsuppgifterna är den viktigaste delen av mitt arbete. Jag värnar om arbetsatmosfären, eftersom en god atmosfär gagnar både personalen och kunderna. I början av hösten kom en ung sommarfågel fram och tackade mig för den gångna sommaren. Hon sade att hon gärna jobbar hos oss också nästa sommar. Det värmde! Jag ser verkligen fram emot att få skapa ett team med god laganda i den nya affären.

När jag hade blivit utnämnd till butikschef blev jag skickad till Marks & Spencer i Glasgow på en månads praktik. Jag fick lära mig om produkterna, hur man ställer ut varorna och hur man betjänar kunderna inom kedjan. Marks & Spencers mångsidiga sortiment omfattar ett stort antal plagg med färgrika mönster och feminin skärning, men också enklare kläder som går i min egen smak.

Nu gäller det att skapa förutsättningar för framgångsrik verksamhet i Jyväskylä. Uppgiften är utmanande, men jag ser framtiden an med tillförsikt. Jag har alltid vurmat för mode och nu får jag jobba med det som ligger mig varmt om hjärtat."

I denna spalt berättar anställda i S-gruppen och hos S-gruppens bonussamarbetspartner sina historier.