Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Uudet joululaatikot ja muut uutuustuotteet

Koostaja:
Sanna Autio
Kuvat:
SOK
Julkaistu: 28.11.2016
|
Muokattu: 31.8.2020
Joulukuu tuo ruokakaupan hyllylle tummia oluita, täyteläisiä juustoja ja aromikkaita leivonnaisia. Joululaatikoita myydään valmiina ja raakoina pakastettuna.

Uutuudet joulupöytään

Kymppi porkkana-, lanttu-, punajuuri- ja imelletty perunalaatikko ovat valmiita, pakastettuja laatikoita. Raaka-aineena on suomalaisia juureksia. Laatikot on paistettu arinauunissa. Laatikot painavat 700 grammaa. Kymppi-laatikoita saa myös raakapakasteina.

Valion Kiehu-maitojuoma on pohjaan palamaton ja sopii hyvin riisipuuron keittämiseen.

Fazerin kirsikkasydän on maustekakkupohjainen manteli-kirsikkapiiras. Runsas hillo mehevöittää ja mantelilastut rapeuttavat piiraan.

Juustoja ja raikas jälkkäri

Valion Salaneuvos Vanhempi on pitkään kypsytetty goudajuusto. Tarjoa juustotarjottimella glögin kanssa.

Kotimaista kermajuusto on maultaan mieto ja kermainen. Rasvaa se sisältää 27 %. Juusto sopii leivän päälle ja ruoanvalmistukseen.

Aino-sarjan sitruuna & marenki -jäätelössä yhdistyvät laktoosittomat vaniljan- ja sitruunanmakuiset kermajäätelöt, joita höystävät sitruunakastike ja marenkipalat.

Suomalaista superruokaa

Viipurilaisen kotileipomon Puhtikaura kaurapuuteri on vuoden 2016 suomalainen elintarvike. Hieno kaurajauho sopii hyvin smoothien joukkoon tai jogurtin tai rahkan sekaan. Kaura sisältää runsaasti betaglukaania, joka auttaa alentamaan kolesterolia.

Uusia olutmakuja

Sinebrychoffin Karhu Tumma Lager I on täyteläinen ja kahvimaisen paahtunut ykkösolut. Kevyt pohjahiivaolut myydään 0,33 litran tölkissä.

Olvin Black Ipa yllättää mustalla värillä ja paahtuneella maulla. Katkeran maltainen pohjahiivaolut saa arominsa Cascade-, Target- ja Yellow Sub -humalalajikkeista. Juoma sopii nautittavaksi joko sellaisenaan tai vaikkapa savustettujen ruokien kanssa.

Rainbow-uutuuksia

Rainbow Luomuaprikoosit ovat makeita, kivettömiä ja meheviä. Ne sopivat juustojen kanssa, jälkiruokiin, leivonnaisiin ja salaatteihin. Valmistusmaa Turkki.

Rainbow Kapris-purkki sisältää etikkaiseen suolaveteen säilöttyjä kaprisnuppuja. Lisää kirpeitä kapriksia perunasalaattiin tai rosolliin. Valmistusmaa Espanja.

Rainbow Jogurttirahka sisältää noin puolet maitorahkaa ja puolet jogurttia. Rasvaa siinä on alle prosentti. Käytä rahkan ja jogurtin tapaan. Pakkaus painaa 250 grammaa. Valmistusmaa Saksa.

Lisää aiheesta