Näillä ohjeilla mokkapalat eivät voi mennä pieleen

30.9.2016
0 arviota
Ole tarkka näissä vaiheissa – ja onnistut taatusti mokkapalojen tekemisessä.

Nyt suosikkiherkku onnistuu takuuvarmasti.

Teitpä mokkapaloja millä tahansa reseptillä, ole huolellinen näissä kohdissa.

 

Sulata ja vatkaa

1. Sulata ja vatkaa. Aloita sulattamalla margariini ja valmistamalla kahvijuoma. Vatkaa sitten munat ja sokeri kuohkeaksi ja vaaleaksi vaahdoksi. Paras vaahto syntyy huoneenlämpöisistä munista.

Mittaa tarkasti

2. Mittaa tarkasti. Kukkuramitallisista jauhoja ja kaakaota syntyy kuivia mokkapaloja. Käytä mieluiten mittalusikkaa.

 

Käytä siivilää

3. Käytä siivilää. Siivilöi kuivat aineet munavaahtoon, ettei taikinasta tule paakkuista. Käytä siivilää myös kuorrutusta tehdessäsi.

Jäähdytä ja käännä

4. Jäähdytä ja käännä. Lisää kahvijuoma ja sulatettu rasva taikinaan jäähtyneinä vuorotellen kuivien aineiden kanssa. Kääntele ainekset sekaisin puuhaarukalla, älä vatkaa. Levitä taikinaa myös pellin kulmiin, niin vältyt kuivilta hukkapaloilta. 

Kellota ja kokeile

5. Kellota ja kokeile. Pohjan paistaminen on minuuttipeliä. Tarkista kypsyys jo 15 minuutin jälkeen. Kaada kuorrute täysin jäähtyneelle pohjalle. Tee notkea kuorrute. Liian ohut imeytyy pohjaan, paksusta tulee helposti halkeilevaa.

ohje
kuvat Roope Permanto
Avainsanat: leivonta
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5