Kätevät salaattisekoitukset

27.3.2013
0 arviota
Kätevät salaattisekoitukset

Mitä enemmän erivahvuisia ja -värisiä salaatteja yhdistelet, sitä näyttävämpi ja maukkaampi salaatti syntyy. Myös monenlaiset suutuntumat tekevät salaatista jännittävän makuisen. Valmiiksi pakatuista salaattiseoksista saat helposti väriä salaattivadille.

Salaattiseokset ovat suoraan käyttövalmiita. Voit huuhdella ne, mutta linkoa tai ravistele salaatit tällöin hyvin kuiviksi. Märät lehdet hävittävät salaatin rapeuden ja laimentavat salaattikastikkeen.

  • Napolitana mix sisältää rucolaa, mizunaa, punajuurikkaan lehtiä ja babypinaattia.
  • Italiano mix koostuu miniromainesta, rucolasta ja lollo rossosta.
Rucola

Rucola

Etelä-Euroopasta kotoisin oleva rucolasalaatti kasvaa luonnonvaraisena kaikkialla Välimeren alueella. Meillä sitä on saatavissa sekä miedomman makuisena että hieman vahvemman aromisena villirucolana.

Rucolan pienet hennot ja kapeat lehdet voidaan käyttää varsineen sellaisenaan. Niiden hienoarominen, hieman kirpeän mausteinen maku sopii niin salaatteihin ja voileiville sellaisenaan kuin viimeistelemään ja maustamaan ruokia, esimerkiksi pizzaa tai pastaa.

Mizuna

Mizuna

Hennon vihreiden, reunoiltaan liuskaisten mizunan lehtien maku on mieto ja muistuttaa hieman aromikasta lehtikaalia.

Mizuna sopii salaatteihin ja leivän päälle sekä piiraisiin, patoihin, keittoihin, munakkaisiin ja vokkiruokiin.

Punajuurikkaan lehti

Punajuurikkaan lehti

Punajuurikkaasta eli punajuuresta voidaan käyttää sen nuoret versolehdet salaatteihin väriä tuomaan. Ne sopivat myös salaattien tai muiden ruokien koristeluun.

Punajuurikkaan lehtiä voidaan käyttää myös pinaatin tavoin. Niiden liiallista syömistä tulee kuitenkin välttää korkeiden nitraattipitoisuuksien vuoksi.

Babypinaatti

Babypinaatti

Pienilehtinen, ulkomainen babypinaatti sopii salaatteihin sellaisenaan. Se on lehdiltään pehmeämpi kuin meillä kasvatettava paksulehtinen avomaanpinaatti.

Babypinaattia voidaan käyttää myös lämpimissä ruoissa.

Miniroomansalaatti eli sidesalaatti eli romaine

Miniroomansalaatti eli sidesalaatti eli romaine

Pitkälehtinen roomansalaatti muistuttaa pienikokoisenakin muodoltaan kiinankaalia. Väriltään lehdet ovat tummanvihreitä, ja niissä yhdistyvät rapeus ja mieto maku.

Roomansalaatti kestää kuumennusta. Se sopii niin kylmiin kuin lämpimiinkin salaatteihin sekä vokkiin.

Lollo rosso

Lollo rosso

Lollo rosson lehdet ovat aaltoreunaiset ja niiden väri vaihtelee vaaleanvihreästä punertavaan.

Ulkonäkönsä ja värikkyytensä vuoksi salaattia käytetään paljon koristeluun ja salaattisekoituksiin.

Teksti
Kuvat 123RF ja Arto Vuohelainen
Avainsanat: pinaatti salaatti
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5