Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Yrttinen karitsanpaisti

timer-iconUseita tunteja  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Mausta karitsa tuoreilla yrteillä ja valkosipulilla ja kypsennä karitsanpaisti uunissa. Tarjoa pyhäpäivän helppo paisti esimerkiksi uunikasvisten ja perunoiden kanssa. Käytä halutessasi paistoliemi kermaisen kastikkeen pohjana.

Ainekset

1 kg
(1 kpl) karitsanpaisti (maustettu, luuton)
5 kpl
Valkosipulinkynttä
2 rkl
Voita
2 rkl
rypsiöljyä
1 dl
yrttejä hienonnettuna (esim. rosmariinia, timjamia ja persiljaa)

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

~37
2
/yht. 5 tuotetta
(hinta Prismassa 05.07.)
Kopioi ostoslista

Valmistus

1

Pyyhi paisti kuivaksi ja tee siihen 10 viiltoa terävällä veitsellä. Kuori ja halkaise valkosipulinkynnet. Työnnä puolikas valkosipulinkynsi kuhunkin viiltoon.

1 dl
yrttejä hienonnettuna (esim. rosmariinia, timjamia ja persiljaa)
5 kpl
Valkosipulinkynttä
2

Kuumenna voi ja öljy pannulla. Ruskista paisti voi-öljyseoksessa kauttaaltaan hyvän väriseksi. Siirrä liha uunivuokaan. Työnnä paistolämpömittari lihan paksuimpaan kohtaan.

2 rkl
Voita
2 rkl
rypsiöljyä
3

Hienonna yrtit ja hiero niistä noin ¾ lihan pintaan. Paahda lihaa 120-asteisessa uunissa, kunnes mittari näyttää 65 astetta. Tähän menee noin tunti.

1 dl
yrttejä hienonnettuna (esim. rosmariinia, timjamia ja persiljaa)
4

Ota liha uunista, peitä löyhästi foliolla ja anna vetäytyä vähintään 20 minuuttia.

5

Viimeistele paisti lopuilla hienonnetuilla yrteillä.

Katso reseptit ja ideat ihaniin pääsiäisleivonnaisiin ja herkullisiin ruokiin:

Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Taina Salovaara, Kati Pohja
Kuvat:
Piia Arnould
Julkaistu: 11.3.2015
|
Muokattu: 25.3.2024

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.