Yrttinen karitsanpaisti
Useita tunteja (josta 20 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Mausta karitsa tuoreilla yrteillä ja valkosipulilla ja kypsennä karitsanpaisti uunissa. Tarjoa pyhäpäivän helppo paisti esimerkiksi uunikasvisten ja perunoiden kanssa. Käytä halutessasi paistoliemi kermaisen kastikkeen pohjana.
| 1 1/5 kg | (1 kpl) suolattua karitsanpaistia |
| 5 kpl | valkosipulinkynttä |
| 2 rkl | voita |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 1/2 kpl | ruukkua rosmariinia |
| 1/2 kpl | ruukkua lehtipersiljaa |
- 1.
Ota paisti huoneenlämpöön tunti ennen kypsennystä. Kuumenna uuni 125 asteeseen. Poista pakkausmuovi, mutta älä verkkoa. Pyyhi paisti kuivaksi. Kuori ja halkaise valkosipulinkynnet. Ujuta valkosipulinkynnet verkon alle paistin pinnalle.
- 2.
Sulata voi ja lisää öljy. Hienonna yrtit. Ota 1/3 sivuun ja sekoita loput yrtit voi-öljyseokseen. Hiero seos lihan pintaan. Siirrä paisti uunivuokaan.
- 3.
Hienonna yrtit ja hiero niistä noin ¾ lihan pintaan. Paista lihaa 120-asteisessa uunissa, kunnes mittari näyttää 65 astetta. Tähän menee noin tunti.
- 4.
Työnnä paistolämpömittari paistin paksuimpaan kohtaan. Kypsennä 1 ½–2 tuntia, kunnes sisälämpötila on 70 astetta.
- 5.
Anna kypsän paistin vetäytyä folion alla noin 15 minuuttia. Poista verkko ja leikkaa paisti viipaleiksi. Viimeistele lopuilla yrteillä.
Yrttinen karitsanpaisti
arvosana5/5
Useita tunteja (josta 20 min aktiivista)
Mausta karitsa tuoreilla yrteillä ja valkosipulilla ja kypsennä karitsanpaisti uunissa. Tarjoa pyhäpäivän helppo paisti esimerkiksi uunikasvisten ja perunoiden kanssa. Käytä halutessasi paistoliemi kermaisen kastikkeen pohjana.
Ainekset (6 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 1/5 kg | (1 kpl) suolattua karitsanpaistia |
| 5 kpl | valkosipulinkynttä |
| 2 rkl | voita |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 1/2 kpl | ruukkua rosmariinia |
| 1/2 kpl | ruukkua lehtipersiljaa |
Valmistus (Uuni 120°C)
- 1
Ota paisti huoneenlämpöön tunti ennen kypsennystä. Kuumenna uuni 125 asteeseen. Poista pakkausmuovi, mutta älä verkkoa. Pyyhi paisti kuivaksi. Kuori ja halkaise valkosipulinkynnet. Ujuta valkosipulinkynnet verkon alle paistin pinnalle.
Määrä Ainesosa 1 1/5 kg (1 kpl) suolattua karitsanpaistia 5 kpl valkosipulinkynttä - 2
Sulata voi ja lisää öljy. Hienonna yrtit. Ota 1/3 sivuun ja sekoita loput yrtit voi-öljyseokseen. Hiero seos lihan pintaan. Siirrä paisti uunivuokaan.
Määrä Ainesosa 2 rkl voita 2 rkl rypsiöljyä 1/2 kpl ruukkua rosmariinia 1/2 kpl ruukkua lehtipersiljaa - 3
Hienonna yrtit ja hiero niistä noin ¾ lihan pintaan. Paista lihaa 120-asteisessa uunissa, kunnes mittari näyttää 65 astetta. Tähän menee noin tunti.
Määrä Ainesosa 1/2 kpl ruukkua rosmariinia 1/2 kpl ruukkua lehtipersiljaa - 4
Työnnä paistolämpömittari paistin paksuimpaan kohtaan. Kypsennä 1 ½–2 tuntia, kunnes sisälämpötila on 70 astetta.
- 5
Anna kypsän paistin vetäytyä folion alla noin 15 minuuttia. Poista verkko ja leikkaa paisti viipaleiksi. Viimeistele lopuilla yrteillä.
Ravintosisältö
454
Energiaa kcal
1901
Energiaa kj
33,3 g
Rasvaa
11,2 g
Tyydyttynyttä rasvaa
0,7 g
Hiilihydraatteja
—
Sokereita
0,2 g
Kuituja
38,5 g
Proteiinia
0,4 g
Suolaa
454
Energiaa kcal
1901
Energiaa kj
33,3 g
Rasvaa
11,2 g
Tyydyttynyttä rasvaa
0,7 g
Hiilihydraatteja
—
Sokereita
0,2 g
Kuituja
38,5 g
Proteiinia
0,4 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























