Yrtti-omenatäytetty possunfilee

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
700 gporsaan sisäfilee
1 rkldijon-sinappia
2 rklomenasosetta
1 tlsuolaa
1/4 tlrouhittua mustapippuria
1 dlhienonnettuja tuoreita yrttejä, esim basilikaa ja persiljaa
1 tlkuivattua timjamia ja rosmariinia
1 rkloliiviöljyä
3 kplvalosipulinkynttä

Valmistus

  1. 1

    Leikkaa porsaanfilee auki yhtenäiseksi, tasaiseksi levyksi aloittaen fileen reunalta. Nuiji lihan pinta kevyesti nyrkillä. Mausta sinapilla, omenasoseella, suolalla ja pippurilla. Sekoita hienonnetut yrtit ja valkosipulinkynnet sekä öljy keskenään. Levitä täyte pituussuunnassa puolikkaalle levylle. Kääri levy tiukaksi rullaksi ja sido kostutetulla puuvillalangalla. Mausta lihan pinta kevyesti suolalla ja pippurilla. Työnnä paistomittari fileerullan paksuimpaan kohtaan ja nosta rulla uunivuokaan. Pirskota vuoan pohjalle hieman vettä.Paista 250-asteisessa uunissa 15 minuuttia. Laske lämpötila 150-asteeseen ja jatka kypsentämistä noin puolisen tuntia tai kunnes sisälämpötila näyttää 72–74 astetta. Kääri filee hetkeksi folioon vetäytymään. Paistoliemestä voit valmistaa kastikkeen sekoittamalla siihen hieman sinappia ja kermaa. Poista sidontalangat ja viipaloi liha tarjolle.Lämpötila: 250 astetta - 150 astetta.Paistoaika: noin 45 minuuttia.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Lisää reseptejä aiheesta

Resepti:
Katri Schöder
Kuvat:
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä