Siemencaponata

Siemenillä rikastettu caponata eli munakoisopaistos sopii kasvisruokailijalle vaikka pääruoaksi. Tarjoa maukasta caponataa myös lihan, kanan tai kalan lisäkkeenä.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
1 kplmunakoiso
1 rklsuolaa
5 rkloliiviöljyä
1 kplpunasipuli
2 kplvalkosipulinkynttä
1 kplpunainen paprika
1 kpl(400/240 g) säilykekirsikkatomaatteja
1 dlvettä
2 rklpunaviinietikkaa
2 rklkapriksia
1 rklsokeria

Lisäksi

1/2 dlsiemeniä, esim. auringonkukan- tai pinjansiemeniä

Valmistus

  1. 1

    Huuhtele ja paloittele munakoiso. Siirrä palat lävikköön ja ripottele väleihin suolaa. Anna olla puoli tuntia. Huuhtele munakoisot, valuta ja painele talouspaperilla kuiviksi. Kuumenna pannulla 4 rkl oliiviöljyä ja paista munakoisopalat kullanruskeiksi. Nosta syrjään.

    Kuori ja hienonna punasipuli ja valkosipulinkynnet. Lohko paprika. Lisää pannulle loppu öljy ja sipulit sekä paprikat ja kääntele kunnes kasvikset pehmentyvät. Lisää pannulle kirsikkatomaatit liemineen ja huuhtele purkki vedellä. Lisää etikka, kaprikset ja sokeri.

    Anna seoksen hautua noin 10 minuuttia tai kunnes suurin osa nesteestä on haihtunut. Lisää joukkoon munakoisopalat ja siemenet.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 rkl Suolaa, Valkosipulinkynttä, 1 dl Vettä, 2 rkl Punaviinietikkaa, 2 rkl Kapriksia, 1 rkl Sokeria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
19.7.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä