Rooibos-lihakastike

Nappaa talteen!
| 400 g | porsaan maustamattomia suikaleita |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 1 kpl | sipuli |
| 2 kpl | valkosipulin kynttä |
| 2 tl | paprikajauhetta |
| 1 tl | jeeraa |
| 5 dl | vettä |
| 2 kpl | rooibos-teetä |
| 1 kpl | kanaliemikuutio |
| 1/2 dl | tomaattipyrettä |
| 4 rkl | ruskeaa suurustetta |
| 1/2 kpl | ruukkua persiljaa |
| 2 dl | ranskankermaa |
| 2 tl | sokeria |
| suolaa ja pippuria tarvittaessa |
- 1.
Ruskista lihakuutiot öljyssä kasarissa. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli, lisää lihan joukkoon. Lisää paprika ja jeera ja jatka ruskistamista hetki.
- 2.
Kiehauta vesi ja hauduta teepusseja vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Poista teepussit ja lisää kanaliemikuutio teehen. Lisää tee-kanaliemi ja tomaattipyree lihan joukkoon. Pienennä lämpöä ja anna kiehua hiljalleen noin puoli tuntia, kunnes liha on mureaa.
- 3.
Ripottele joukkoon suuruste. Hienonna persilja. Lisää lopuksi ranskankerma, sokeri ja persilja, kuumenna. Tarjoa esimerkiksi riisin kanssa.
Rooibos-lihakastike
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 400 g | porsaan maustamattomia suikaleita |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 1 kpl | sipuli |
| 2 kpl | valkosipulin kynttä |
| 2 tl | paprikajauhetta |
| 1 tl | jeeraa |
| 5 dl | vettä |
| 2 kpl | rooibos-teetä |
| 1 kpl | kanaliemikuutio |
| 1/2 dl | tomaattipyrettä |
| 4 rkl | ruskeaa suurustetta |
| 1/2 kpl | ruukkua persiljaa |
| 2 dl | ranskankermaa |
| 2 tl | sokeria |
| suolaa ja pippuria tarvittaessa |
Valmistus
- 1
Ruskista lihakuutiot öljyssä kasarissa. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli, lisää lihan joukkoon. Lisää paprika ja jeera ja jatka ruskistamista hetki.
Määrä Ainesosa 400 g porsaan maustamattomia suikaleita 1 rkl rypsiöljyä 1 kpl sipuli 2 kpl valkosipulin kynttä 2 tl paprikajauhetta 1 tl jeeraa - 2
Kiehauta vesi ja hauduta teepusseja vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Poista teepussit ja lisää kanaliemikuutio teehen. Lisää tee-kanaliemi ja tomaattipyree lihan joukkoon. Pienennä lämpöä ja anna kiehua hiljalleen noin puoli tuntia, kunnes liha on mureaa.
Määrä Ainesosa 5 dl vettä 2 kpl rooibos-teetä 1 kpl kanaliemikuutio 1/2 dl tomaattipyrettä - 3
Ripottele joukkoon suuruste. Hienonna persilja. Lisää lopuksi ranskankerma, sokeri ja persilja, kuumenna. Tarjoa esimerkiksi riisin kanssa.
Määrä Ainesosa 4 rkl ruskeaa suurustetta 1/2 kpl ruukkua persiljaa 2 dl ranskankermaa 2 tl sokeria suolaa ja pippuria tarvittaessa
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.





























