Rooibos-lihakastike

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
400 gporsaan maustamattomia suikaleita
1 rklrypsiöljyä
1 kplsipuli
2 kplvalkosipulin kynttä
2 tlpaprikajauhetta
1 tljeeraa
5 dlvettä
2 kplrooibos-teetä
1 kplkanaliemikuutio
1/2 dltomaattipyrettä
4 rklruskeaa suurustetta
1/2 kplruukkua persiljaa
2 dlranskankermaa
2 tlsokeria
suolaa ja pippuria tarvittaessa

Valmistus

  1. 1

    Ruskista lihakuutiot öljyssä kasarissa. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli, lisää lihan joukkoon. Lisää paprika ja jeera ja jatka ruskistamista hetki.

    MääräAinesosa
    400 gporsaan maustamattomia suikaleita
    1 rklrypsiöljyä
    1 kplsipuli
    2 kplvalkosipulin kynttä
    2 tlpaprikajauhetta
    1 tljeeraa
  2. 2

    Kiehauta vesi ja hauduta teepusseja vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Poista teepussit ja lisää kanaliemikuutio teehen. Lisää tee-kanaliemi ja tomaattipyree lihan joukkoon. Pienennä lämpöä ja anna kiehua hiljalleen noin puoli tuntia, kunnes liha on mureaa.

    MääräAinesosa
    5 dlvettä
    2 kplrooibos-teetä
    1 kplkanaliemikuutio
    1/2 dltomaattipyrettä
  3. 3

    Ripottele joukkoon suuruste. Hienonna persilja. Lisää lopuksi ranskankerma, sokeri ja persilja, kuumenna. Tarjoa esimerkiksi riisin kanssa.

    MääräAinesosa
    4 rklruskeaa suurustetta
    1/2 kplruukkua persiljaa
    2 dlranskankermaa
    2 tlsokeria
    suolaa ja pippuria tarvittaessa

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
6.9.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä