Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Possu-punajuuristroganov

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Punajuuri tuo makua possustroganoviin. Anna stroganovin hautua, kunnes liha on täysin mureaa. Lisää ruokaan lopuksi suolakurkkukuutioita ja silppua päälle persiljaa.

Ainekset

400 g
Porsaanlihasuikaleita
1 rkl
Voita
1 rkl
Öljyä
1/2 tl
Mustapippuria
2 kpl
Hienonnettua valkosipulinkynttä
1 kpl
Hienonnettu sipuli
1 rkl
Tomaattisosetta
1 rkl
Sinappia
4 dl
Vettä
1 kpl
Lihaliemikuutio
3 kpl
Keitettyä punajuurta
125 g
Smetanaa
1 kpl
Kuutioitu suolakurkku
Persiljasilppua

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Ruskista lihasuikaleet voi-öljyseoksessa kahdessa erässä. Mausta pippurilla ja siirrä kattilaan. Huuhtaise pannu vedellä ja kaada lihojen päälle. Kuullota sipulit, lisää tomaattisose ja sinappi. Lisää loput vedestä ja liemikuutio, kuumenna kiehuvaksi ja kaada lihojen päälle. Anna hautua, kunnes liha on täysin mureaa. Raasta punajuuret ja lisää kypsennyksen loppuvaiheessa smetanan kanssa. Tarkista maku. Lisää lopuksi suolakurkkukuutiot. Silppua päälle persiljaa.

Miltä maistui?
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.7.2015
|
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

413

1729

33,8 g

15,8 g

6,3 g

6,0 g

2,0 g

20,5 g

2,0 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,5 tl Mustapippuria,

Hienonnettua valkosipulinkynttä,

1 rkl Tomaattisosetta,

4 dl Vettä,

Persiljasilppua.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli