Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Geisha-juustokakku

timer-iconUseita tunteja  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
12 Palaa
Fork and knife
12 Palaa
Geishan eli hasselpähkinäsuklaan makuinen helppo juustokakku valmistuu muutamasta raaka-aineesta ilman liivatetta. Suklaa hyydyttää kakun jäähtyessään.

Ainekset

250 g
tummia täytekeksejä (esim. Domino tai Rainbow vanilla)
50 g
voita

Täyte

242 g
(2 levyä) Geisha-suklaata
200 g
(1 rs) maustamatonta tuorejuustoa
200 g
(1 rs) mascarponejuustoa
1/2 dl
tomusokeria
1 rkl
sitruunanmehua
2 dl
(1 prk) vispikermaa

Koristeluun

Geisha-suklaata
vaaleanpunaisia syötäviä kukkia
(vadelmia)

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 22 cm) pohjalle. Asettele reunoille leivinpaperisuikaleet.

2

Hienonna keksit monitoimikoneessa tai kaulimella vahvassa pakastuspussissa. Sulata rasva ja sekoita keksimurun joukkoon. Painele seos vuoan pohjalle. Nosta jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.

250 g
tummia täytekeksejä (esim. Domino tai Rainbow vanilla)
50 g
voita
3

Paloittele 200 grammaa suklaata mikronkestävään kulhoon ja sulata mikrossa miedolla teholla lyhyissä erissä välillä sekoitellen. Hienonna loput suklaasta koristelua varten.

242 g
(2 levyä) Geisha-suklaata
4

Vatkaa tuorejuusto, mascarpone, sokeri, sitruunanmehu ja sulatettu suklaa kulhossa. Vaahdota kerma toisessa kulhossa ja kääntele tuorejuustoseokseen. Kaada täyte pohjan päälle vuokaan. Tasoita pinta. Nosta kakku jääkaappiin vähintään 4 tunniksi, mieluiten yön yli.

200 g
(1 rs) maustamatonta tuorejuustoa
200 g
(1 rs) mascarponejuustoa
1/2 dl
tomusokeria
1 rkl
sitruunanmehua
2 dl
(1 prk) vispikermaa
5

Irrota kakku vuoasta ja nosta tarjoilulautaselle. Koristele suklaarouheella, syötävillä kukilla sekä halutessasi vadelmilla.

Geisha-suklaata
vaaleanpunaisia syötäviä kukkia
(vadelmia)
Miltä maistui?(2 arviota)
Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 5.4.2024
|
Muokattu: 5.4.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

385

1612

28,3 g

18,2 g

28,2 g

22,6 g

0,6 g

4,9 g

0,5 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Geisha-suklaata ,

vaaleanpunaisia syötäviä kukkia,

(vadelmia).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli