Pähkinä-suklaamokkapalat

Nappaa talteen!
Mokkapalat voi koristella myös pähkinöillä. Tässä ohjeessa suklaamokkapalojen taikinaan tulee hasselpähkinärouhetta ja suklaaleivosten päälle pähkinäseosta.
| 200 g | margariinia |
| 100 g | tummaa suklaata |
| 4 kpl | kananmunaa |
| 2 1/2 dl | sokeria |
| 4 dl | vehnäjauhoja |
| 3 rkl | kaakaojauhetta |
| 3 tl | leivinjauhetta |
| 2 tl | vaniljasokeria |
| 1 kpl | (80 g) hasselpähkinärouhetta |
| 4 rkl | maitoa |
| Kuorrutus | |
|---|---|
| 50 g | margariinia sulatettuna |
| 5 dl | tomusokeria |
| 5 rkl | vahvaa kahvia |
| 1 rkl | kaakaojauhetta |
| Pinnalle | |
| 1 kpl | (200 g) pähkinäseosta |
- 1.
Sulata margariini kattilassa ja paloittele joukkoon suklaa. Sekoita, kunnes suklaa on sulanut. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Siivilöi kuivat aineet munavaahtoon. Lisää hasselpähkinärouhe, suklaa-rasvaseos ja maito. Kääntele tasaiseksi taikinaksi.
Taittele leivinpaperiarkin reunat ja kiinnitä kulmat pystyyn cocktailtikuilla tai nuppineuloilla vuokamaiseksi. Nosta uunipellille. Valuta taikina tasaisesti paperivuokaan. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia. Nosta pohja jäähtymään 5 minuutiksi.
Sekoita kuorrutuksen ainekset ja levitä seos hieman jäähtyneen pohjan päälle. Ripottele pinnalle pähkinäseos. Anna jäähtyä ennen leikkaamista paloiksi.
Pähkinä-suklaamokkapalat
Mokkapalat voi koristella myös pähkinöillä. Tässä ohjeessa suklaamokkapalojen taikinaan tulee hasselpähkinärouhetta ja suklaaleivosten päälle pähkinäseosta.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 200 g | margariinia |
| 100 g | tummaa suklaata |
| 4 kpl | kananmunaa |
| 2 1/2 dl | sokeria |
| 4 dl | vehnäjauhoja |
| 3 rkl | kaakaojauhetta |
| 3 tl | leivinjauhetta |
| 2 tl | vaniljasokeria |
| 1 kpl | (80 g) hasselpähkinärouhetta |
| 4 rkl | maitoa |
Kuorrutus | |
| 50 g | margariinia sulatettuna |
| 5 dl | tomusokeria |
| 5 rkl | vahvaa kahvia |
| 1 rkl | kaakaojauhetta |
Pinnalle | |
| 1 kpl | (200 g) pähkinäseosta |
Valmistus
- 1
Sulata margariini kattilassa ja paloittele joukkoon suklaa. Sekoita, kunnes suklaa on sulanut. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Siivilöi kuivat aineet munavaahtoon. Lisää hasselpähkinärouhe, suklaa-rasvaseos ja maito. Kääntele tasaiseksi taikinaksi.
Taittele leivinpaperiarkin reunat ja kiinnitä kulmat pystyyn cocktailtikuilla tai nuppineuloilla vuokamaiseksi. Nosta uunipellille. Valuta taikina tasaisesti paperivuokaan. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia. Nosta pohja jäähtymään 5 minuutiksi.
Sekoita kuorrutuksen ainekset ja levitä seos hieman jäähtyneen pohjan päälle. Ripottele pinnalle pähkinäseos. Anna jäähtyä ennen leikkaamista paloiksi.
Ravintosisältö
213
Energiaa kcal
890
Energiaa kj
8,5 g
Rasvaa
2,6 g
Tyydyttynyttä rasvaa
30,6 g
Hiilihydraatteja
22,8 g
Sokereita
0,8 g
Kuituja
2,8 g
Proteiinia
0,1 g
Suolaa
213
Energiaa kcal
890
Energiaa kj
8,5 g
Rasvaa
2,6 g
Tyydyttynyttä rasvaa
30,6 g
Hiilihydraatteja
22,8 g
Sokereita
0,8 g
Kuituja
2,8 g
Proteiinia
0,1 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 3 tl Leivinjauhetta, 2 tl Vaniljasokeria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























