Pähkinä-suklaamokkapalat

Mokkapalat voi koristella myös pähkinöillä. Tässä ohjeessa suklaamokkapalojen taikinaan tulee hasselpähkinärouhetta ja suklaaleivosten päälle pähkinäseosta.

Ainekset

MääräAinesosa
200 gmargariinia
100 gtummaa suklaata
4 kplkananmunaa
2 1/2 dlsokeria
4 dlvehnäjauhoja
3 rklkaakaojauhetta
3 tlleivinjauhetta
2 tlvaniljasokeria
1 kpl(80 g) hasselpähkinärouhetta
4 rklmaitoa

Kuorrutus

50 gmargariinia sulatettuna
5 dltomusokeria
5 rklvahvaa kahvia
1 rklkaakaojauhetta

Pinnalle

1 kpl(200 g) pähkinäseosta

Valmistus

  1. 1

    Sulata margariini kattilassa ja paloittele joukkoon suklaa. Sekoita, kunnes suklaa on sulanut. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Siivilöi kuivat aineet munavaahtoon. Lisää hasselpähkinärouhe, suklaa-rasvaseos ja maito. Kääntele tasaiseksi taikinaksi.

    Taittele leivinpaperiarkin reunat ja kiinnitä kulmat pystyyn cocktailtikuilla tai nuppineuloilla vuokamaiseksi. Nosta uunipellille. Valuta taikina tasaisesti paperivuokaan. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia. Nosta pohja jäähtymään 5 minuutiksi.

    Sekoita kuorrutuksen ainekset ja levitä seos hieman jäähtyneen pohjan päälle. Ripottele pinnalle pähkinäseos. Anna jäähtyä ennen leikkaamista paloiksi.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 3 tl Leivinjauhetta, 2 tl Vaniljasokeria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
24.7.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä