Mustikka-pähkinämurupiirakka

Arvostele resepti
14 Palaa

60 min (josta 30 min aktiivista)

Marjapiirakka maistuu aina! Piirakkapohja saa makua mantelijauheesta, ja leivonnainen viimeistellään pähkinämurulla. Mustikkapiirakka maistuu sellaisenaan tai vaikkapa vaniljakastikkeen tai –jäätelön kanssa.

Ainekset

MääräAinesosa
3 1/2 dlvehnäjauhoja
80 g(1 ps) mantelijauhetta
2 dlsokeria
1 tlvaniljasokeria
2 tlleivinjauhetta
150 gmargariinia
2 dlpähkinäsekoitusta
1 kplkananmuna
1 dlkuohukermaa

Täyte

200 gmustikoita
2 rklperunajauhoja

Valmistus

  1. 1

    Mittaa kuivat aineet kulhoon ja sekoita joukkoon sulatettu margariini.

    MääräAinesosa
    3 1/2 dlvehnäjauhoja
    2 tlleivinjauhetta
    1 tlvaniljasokeria
    80 g(1 ps) mantelijauhetta
    2 dlsokeria
    150 gmargariinia
  2. 2

    Ota taikinasta 1/4 toiseen kulhoon ja rouhi joukkoon pähkinät. Sekoita murumaiseksi seokseksi.

    MääräAinesosa
    2 dlpähkinäsekoitusta
  3. 3

    Sekoita suurempaan taikinaan muna ja kerma. Levitä tämä taikina piirakkavuoan (halk. n. 26 cm) pohjalle.

    MääräAinesosa
    1 kplkananmuna
    1 dlkuohukermaa
  4. 4

    Sekoita perunajauhot mustikoihin ja levitä taikinan päälle. Murustele pähkinätaikina pinnalle. Paista 200-asteisen uunin alaosassa noin 25 minuuttia. Peitä tarvittaessa lopussa leivinpaperilla. Anna piirakan jäähtyä ennen leikkaamista.

    MääräAinesosa
    200 gmustikoita
    2 rklperunajauhoja

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä