Mustikka-pähkinämurupiirakka
60 min (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Marjapiirakka maistuu aina! Piirakkapohja saa makua mantelijauheesta, ja leivonnainen viimeistellään pähkinämurulla. Mustikkapiirakka maistuu sellaisenaan tai vaikkapa vaniljakastikkeen tai –jäätelön kanssa.
| 3 1/2 dl | vehnäjauhoja |
| 80 g | (1 ps) mantelijauhetta |
| 2 dl | sokeria |
| 1 tl | vaniljasokeria |
| 2 tl | leivinjauhetta |
| 150 g | margariinia |
| 2 dl | pähkinäsekoitusta |
| 1 kpl | kananmuna |
| 1 dl | kuohukermaa |
| Täyte | |
|---|---|
| 200 g | mustikoita |
| 2 rkl | perunajauhoja |
- 1.
Mittaa kuivat aineet kulhoon ja sekoita joukkoon sulatettu margariini.
- 2.
Ota taikinasta 1/4 toiseen kulhoon ja rouhi joukkoon pähkinät. Sekoita murumaiseksi seokseksi.
- 3.
Sekoita suurempaan taikinaan muna ja kerma. Levitä tämä taikina piirakkavuoan (halk. n. 26 cm) pohjalle.
- 4.
Sekoita perunajauhot mustikoihin ja levitä taikinan päälle. Murustele pähkinätaikina pinnalle. Paista 200-asteisen uunin alaosassa noin 25 minuuttia. Peitä tarvittaessa lopussa leivinpaperilla. Anna piirakan jäähtyä ennen leikkaamista.
Mustikka-pähkinämurupiirakka
Marjapiirakka maistuu aina! Piirakkapohja saa makua mantelijauheesta, ja leivonnainen viimeistellään pähkinämurulla. Mustikkapiirakka maistuu sellaisenaan tai vaikkapa vaniljakastikkeen tai –jäätelön kanssa.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 3 1/2 dl | vehnäjauhoja |
| 80 g | (1 ps) mantelijauhetta |
| 2 dl | sokeria |
| 1 tl | vaniljasokeria |
| 2 tl | leivinjauhetta |
| 150 g | margariinia |
| 2 dl | pähkinäsekoitusta |
| 1 kpl | kananmuna |
| 1 dl | kuohukermaa |
Täyte | |
| 200 g | mustikoita |
| 2 rkl | perunajauhoja |
Valmistus
- 1
Mittaa kuivat aineet kulhoon ja sekoita joukkoon sulatettu margariini.
Määrä Ainesosa 3 1/2 dl vehnäjauhoja 2 tl leivinjauhetta 1 tl vaniljasokeria 80 g (1 ps) mantelijauhetta 2 dl sokeria 150 g margariinia - 2
Ota taikinasta 1/4 toiseen kulhoon ja rouhi joukkoon pähkinät. Sekoita murumaiseksi seokseksi.
Määrä Ainesosa 2 dl pähkinäsekoitusta - 3
Sekoita suurempaan taikinaan muna ja kerma. Levitä tämä taikina piirakkavuoan (halk. n. 26 cm) pohjalle.
Määrä Ainesosa 1 kpl kananmuna 1 dl kuohukermaa - 4
Sekoita perunajauhot mustikoihin ja levitä taikinan päälle. Murustele pähkinätaikina pinnalle. Paista 200-asteisen uunin alaosassa noin 25 minuuttia. Peitä tarvittaessa lopussa leivinpaperilla. Anna piirakan jäähtyä ennen leikkaamista.
Määrä Ainesosa 200 g mustikoita 2 rkl perunajauhoja
Ravintosisältö
295
Energiaa kcal
1234
Energiaa kj
16,6 g
Rasvaa
4,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
29,6 g
Hiilihydraatteja
14,9 g
Sokereita
2,1 g
Kuituja
5,8 g
Proteiinia
0,3 g
Suolaa
295
Energiaa kcal
1234
Energiaa kj
16,6 g
Rasvaa
4,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
29,6 g
Hiilihydraatteja
14,9 g
Sokereita
2,1 g
Kuituja
5,8 g
Proteiinia
0,3 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























