Marianneleivokset
Useita tunteja (josta 45 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Marianneleivoksissa maistuvat kaakaokakkupohja ja tutulla piparminttukarkkirouheella maustettu mascarponetäyte. Voit leikata leivokset hurmaaviksi sydämiksi tai helpommin neliöiksi.
| 4 kpl | munaa |
| 1 dl | sokeria |
| 1/2 dl | vehnäjauhoja |
| 1/2 dl | perunajauhoja |
| 1/2 dl | kaakaojauhetta |
| 1 tl | leivinjauhetta |
| 1 tl | vaniljasokeria |
| Täyte | |
|---|---|
| 5 kpl | liivatelehteä |
| 3 dl | vispikermaa |
| 1 dl | tomusokeria |
| 120 g | marianne-rouhetta |
| 250 g | mascarponejuustoa |
| 1 dl | kuumaa maitoa |
| Pinnalle | |
| 30 g | marianne-rouhetta |
| 2 dl | vadelmia |
- 1.
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne munavaahtoon. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Kypsennä 225 asteessa noin 8 minuuttia. Kumoa levy sokeroidulle leivinpaperille.
- 2.
Pane liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Vaahdota kerma tomusokerin kanssa. Lisää rouhe ja mascarpone. Sekoita tasaiseksi. Puserra liivatteista vesi pois. Liuota liivatteet kuumaan maitoon. Lisää liuos täytteeseen sekoittaen. Anna täytteen jähmettyä jonkin aikaa.
- 3.
Puolita torttupohja. Levitä täyte toiselle pohjalle, nosta päälle toinen pohja. Peitä kakku kelmulla ja pane päälle leikkuulauta. Anna jähmettyä viileässä useita tunteja tai yön yli.
- 4.
Ota levystä joko korkealla sydänmuotilla leivoksia tai leikkaa levy neliöiksi. Koristele Marianne-rouheella ja halutessasi vadelmilla.
Marianneleivokset
Marianneleivoksissa maistuvat kaakaokakkupohja ja tutulla piparminttukarkkirouheella maustettu mascarponetäyte. Voit leikata leivokset hurmaaviksi sydämiksi tai helpommin neliöiksi.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 4 kpl | munaa |
| 1 dl | sokeria |
| 1/2 dl | vehnäjauhoja |
| 1/2 dl | perunajauhoja |
| 1/2 dl | kaakaojauhetta |
| 1 tl | leivinjauhetta |
| 1 tl | vaniljasokeria |
Täyte | |
| 5 kpl | liivatelehteä |
| 3 dl | vispikermaa |
| 1 dl | tomusokeria |
| 120 g | marianne-rouhetta |
| 250 g | mascarponejuustoa |
| 1 dl | kuumaa maitoa |
Pinnalle | |
| 30 g | marianne-rouhetta |
| 2 dl | vadelmia |
Valmistus (Uuni 225°C)
- 1
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne munavaahtoon. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Kypsennä 225 asteessa noin 8 minuuttia. Kumoa levy sokeroidulle leivinpaperille.
Määrä Ainesosa 4 kpl munaa 1 dl sokeria 1/2 dl vehnäjauhoja 1/2 dl perunajauhoja 1/2 dl kaakaojauhetta 1 tl leivinjauhetta 1 tl vaniljasokeria - 2
Pane liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Vaahdota kerma tomusokerin kanssa. Lisää rouhe ja mascarpone. Sekoita tasaiseksi. Puserra liivatteista vesi pois. Liuota liivatteet kuumaan maitoon. Lisää liuos täytteeseen sekoittaen. Anna täytteen jähmettyä jonkin aikaa.
Määrä Ainesosa 5 kpl liivatelehteä 1 dl kuumaa maitoa 120 g marianne-rouhetta 250 g mascarponejuustoa 1 dl tomusokeria 3 dl vispikermaa - 3
Puolita torttupohja. Levitä täyte toiselle pohjalle, nosta päälle toinen pohja. Peitä kakku kelmulla ja pane päälle leikkuulauta. Anna jähmettyä viileässä useita tunteja tai yön yli.
- 4
Ota levystä joko korkealla sydänmuotilla leivoksia tai leikkaa levy neliöiksi. Koristele Marianne-rouheella ja halutessasi vadelmilla.
Määrä Ainesosa 2 dl vadelmia 30 g marianne-rouhetta
Ravintosisältö
499
Energiaa kcal
2087
Energiaa kj
29,1 g
Rasvaa
18,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
44,9 g
Hiilihydraatteja
36,4 g
Sokereita
1,8 g
Kuituja
12,4 g
Proteiinia
0,6 g
Suolaa
499
Energiaa kcal
2087
Energiaa kj
29,1 g
Rasvaa
18,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
44,9 g
Hiilihydraatteja
36,4 g
Sokereita
1,8 g
Kuituja
12,4 g
Proteiinia
0,6 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























