Mämmijäädyke

Mämmijäädyke on lempeä tapa tutustuttaa lapset tai ulkomaalaiset ystävät mämmin makuun.

Ainekset (8 annosta)

MääräAinesosa
1 kpl(700 g) mämmiä
4 dlvispikermaa
2 kplmunankeltuaista
1 1/2 dltomusokeria
2 tlvaniljasokeria
2 tlraastettua appelsiininkuorta

Koristeeksi

kermavaahtoa

Valmistus

  1. 1

    Vatkaa sokerit ja keltuaiset vaahdoksi. Lisää joukkoon mämmi ja raastettu appelsiinin kuori. Vaahdota kerma ja kääntele seokseen. Kaada seos 1,5 litran kakku- tai leipävuokaan. Peitä vuoka foliolla ja anna jäätyä pakastimessa vähintään 4 tuntia.

    Kasta vuoka lämpimään veteen ja kumoa jäädyke tarjolle. Koristele esimerkiksi kermaruusukkeilla. Jäädyke on parhaimmillaan saatuaan pehmetä parikymmentä minuuttia huoneenlämmössä ennen tarjoamista.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 tl Raastettua appelsiininkuorta, Kermavaahtoa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
19.7.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä