Luumuinen charlotte russe

Ainekset (14 annosta)

MääräAinesosa
4 kplkananmunaa
1 1/2 dlsokeria
1 dlvehnäjauhoja
1/2 dlperunajauhoja
1 tlleivinjauhetta

Pinnalle

2 rklkanelisokeria

Kääretortun täyte

1/2 kpl(100 g) maustamatonta tuorejuustoa
1 kpl(300 g) luumumarmeladia

Kakun täyte

5 kplliivatelehteä
100 gvalkosuklaata
2 dlkuohukermaa
1/2 kpl(100 g) maustamatonta tuorejuustoa
2 kpl(à 200 g) vaniljarahkaa
3 rklsitruunamehua

Valmistus

  1. Vaahdota munat ja sokeri. Yhdistä kuivat aineet ja siivilöi vaahtoon. Kääntele tasaiseksi. Levitä taikina leivinpaperoidulle pellille ja paista 225-asteisesssa uunissa 7–8 minuuttia. Kumoa torttulevy puhtaalle leivinpaperille, jolle on siroteltu kaneli...
    1

    Vaahdota munat ja sokeri. Yhdistä kuivat aineet ja siivilöi vaahtoon. Kääntele tasaiseksi. Levitä taikina leivinpaperoidulle pellille ja paista 225-asteisesssa uunissa 7–8 minuuttia. Kumoa torttulevy puhtaalle leivinpaperille, jolle on siroteltu kanelisokeria.

    MääräAinesosa
    4 kplkananmunaa
    1 1/2 dlsokeria
    1 dlvehnäjauhoja
    1/2 dlperunajauhoja
    1 tlleivinjauhetta
    2 rklkanelisokeria
  2. Notkista tuorejuusto ja sekoita siihen luumumarmeladi. Levitä täyte torttupohjalle ja kääri tiukaksi rullaksi. Siirrä saumapuoli alaspäin jääkaappiin.
    2

    Notkista tuorejuusto ja sekoita siihen luumumarmeladi. Levitä täyte torttupohjalle ja kääri tiukaksi rullaksi. Siirrä saumapuoli alaspäin jääkaappiin.

    MääräAinesosa
    1/2 kpl(100 g) maustamatonta tuorejuustoa
    1 kpl(300 g) luumumarmeladia
  3. Valmista kakun täyte. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 10 minuuttia. Sulata valkosuklaa ja anna jäähtyä. Vaahdota kerma.
    3

    Valmista kakun täyte. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 10 minuuttia. Sulata valkosuklaa ja anna jäähtyä. Vaahdota kerma.

    MääräAinesosa
    5 kplliivatelehteä
    100 gvalkosuklaata
    2 dlkuohukermaa
  4. Sekoita rahka, tuorejuusto ja valkosuklaa. Liuota liivatteet kiehuvaan sitruunamehuun ja valuta seos tasaisena nauhana rahkaseokseen samalla sekoittaen. Nostele joukkoon kermavaahto.
    4

    Sekoita rahka, tuorejuusto ja valkosuklaa. Liuota liivatteet kiehuvaan sitruunamehuun ja valuta seos tasaisena nauhana rahkaseokseen samalla sekoittaen. Nostele joukkoon kermavaahto.

    MääräAinesosa
    2 kpl(à 200 g) vaniljarahkaa
    1/2 kpl(100 g) maustamatonta tuorejuustoa
    100 gvalkosuklaata
    5 kplliivatelehteä
    3 rklsitruunamehua
  5. Vuoraa pyöreäpohjainen kulho (n. 2 l) kelmulla. Leikkaa kääretorttu viipaleiksi ja vuoraa niillä kulho. Kaada täyte kulhoon.
    5

    Vuoraa pyöreäpohjainen kulho (n. 2 l) kelmulla. Leikkaa kääretorttu viipaleiksi ja vuoraa niillä kulho. Kaada täyte kulhoon.

  6. Asettele päälle loput kääretorttuviipaleet. Peitä kelmulla ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään neljä tuntia tai yön yli. Kumoa kakku.
    6

    Asettele päälle loput kääretorttuviipaleet. Peitä kelmulla ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään neljä tuntia tai yön yli. Kumoa kakku.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 tl Leivinjauhetta, 2 rkl Kanelisokeria, Liivatelehteä, 3 rkl Sitruunamehua.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
6.9.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä