Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kvinoapuuro

timer-icon15 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Keitä maukas ja täyttävä puuro kvinoasta ja mantelimaidosta. Mausta siirapilla, kanelilla ja ripauksella suolaa. Sokerivedessä keitetyt omenakuutiot ja saksanpähkinärouhe viimeistelevät herkkupuuron. Tämä puuro sopii myös gluteenittomaan ja maidottomaan ruokavalioon.

Ainekset

3 dl
Kvinoaa
7 dl
Mantelimaitoa
2 rkl
Siirappia
Kanelia
Suolaa

Lisäksi

2 kpl
Omenaa
2 rkl
Vettä
2 rkl
Sokeria
1 dl
Saksanpähkinöitä

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Huuhtele kvinoa kuumalla vedellä siivilässä. Kiehauta mantelimaito kattilassa ja lisää joukkoon kvinoa. Hauduta 20–25 minuuttia välillä sekoittaen kunnes suurimot puuroutuvat. Mausta siirapilla, kanelilla ja ripauksella suolaa.

Kuori ja kuutioi omena. Keitä omenia, vettä ja sokeria muutama minuutti sekoitellen. Tarjoa puuron kera omenakuutioita ja rouhittuja saksanpähkinöitä.

Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 23.3.2015
|
Muokattu: 15.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

336

1407

12,8 g

1,5 g

44,5 g

18,5 g

5,8 g

7,5 g

0,0 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

7 dl Mantelimaitoa,

Kanelia,

Suolaa,

2 rkl Vettä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli