Kukkoa viinissä eli coq au vin
Noin 2 tuntia (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Kukkoa viinissä eli coq au vin on ranskalainen klassikkoruoka, jonka voi valmistaa kotikeittiössä helposti myös broilerin koipireisistä. Meheväksi hautuva kanapata saa makua viinistä, pekonista, sienistä ja valkosipulista.
| 1 kg | broilerin koipi-reisipaloja |
| 1 dl | vehnäjauhoja |
| 1 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippuria |
| 3 rkl | öljyä |
| 200 g | tuoreita herkkusieniä |
| 120 g | pekonia |
| 3 kpl | valkosipulinkynttä |
| 4 kpl | pientä sipulia |
| 4 dl | punaviiniä |
| 2 dl | paseerattua tomaattia |
| 1 dl | vettä |
| 1 kpl | kanaliemikuutio |
| 1 kpl | laakerinlehti |
| 2 rkl | timjamia |
| persiljaa hienonnettuna |
- 1.
Paloittele koipi-reidet kolmeen osaan. Puhdista ja puolita isot sienet. Silppua pekoni. Kuori ja puolita sipulit. Mausta vehnäjauhot suolalla ja pippurilla. Kääntele broileripalat seoksessa.
- 2.
Kuumenna öljy paistinpannulla ja ruskista broileripalat parissa erässä ja siirrä pataan tai uunivuokaan.
- 3.
Pyyhkäise pannu puhtaaksi, paista pekoni ja lisää pataan. Kaada päälle viini, paseerattu tomaatti ja vesi. Murenna sekaan liemikuutio. Lisää mausteet. Peitä pata kannella ja anna hautua 175-asteisessa uunissa 1 tunti.
- 4.
Lisää herkkusienet ja kypsennä vielä ilman kantta puolisen tuntia. Tarkista maku ja lisää mausteita tarvittaessa. Hienonna pinnalle persiljaa. Tarjoa esimerkiksi perunamuusin kanssa.
Kukkoa viinissä eli coq au vin
arvosana3/5
Noin 2 tuntia (josta 30 min aktiivista)
Kukkoa viinissä eli coq au vin on ranskalainen klassikkoruoka, jonka voi valmistaa kotikeittiössä helposti myös broilerin koipireisistä. Meheväksi hautuva kanapata saa makua viinistä, pekonista, sienistä ja valkosipulista.
Ainekset (6 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kg | broilerin koipi-reisipaloja |
| 1 dl | vehnäjauhoja |
| 1 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippuria |
| 3 rkl | öljyä |
| 200 g | tuoreita herkkusieniä |
| 120 g | pekonia |
| 3 kpl | valkosipulinkynttä |
| 4 kpl | pientä sipulia |
| 4 dl | punaviiniä |
| 2 dl | paseerattua tomaattia |
| 1 dl | vettä |
| 1 kpl | kanaliemikuutio |
| 1 kpl | laakerinlehti |
| 2 rkl | timjamia |
| persiljaa hienonnettuna |
Valmistus (Uuni 175°C)
- 1
Paloittele koipi-reidet kolmeen osaan. Puhdista ja puolita isot sienet. Silppua pekoni. Kuori ja puolita sipulit. Mausta vehnäjauhot suolalla ja pippurilla. Kääntele broileripalat seoksessa.
Määrä Ainesosa 1 kg broilerin koipi-reisipaloja 120 g pekonia 4 kpl pientä sipulia 1 dl vehnäjauhoja 1 tl suolaa 1/2 tl mustapippuria - 2
Kuumenna öljy paistinpannulla ja ruskista broileripalat parissa erässä ja siirrä pataan tai uunivuokaan.
Määrä Ainesosa 3 rkl öljyä - 3
Pyyhkäise pannu puhtaaksi, paista pekoni ja lisää pataan. Kaada päälle viini, paseerattu tomaatti ja vesi. Murenna sekaan liemikuutio. Lisää mausteet. Peitä pata kannella ja anna hautua 175-asteisessa uunissa 1 tunti.
Määrä Ainesosa 4 dl punaviiniä 2 dl paseerattua tomaattia 1 dl vettä 1 kpl kanaliemikuutio 1 kpl laakerinlehti 2 rkl timjamia 3 kpl valkosipulinkynttä - 4
Lisää herkkusienet ja kypsennä vielä ilman kantta puolisen tuntia. Tarkista maku ja lisää mausteita tarvittaessa. Hienonna pinnalle persiljaa. Tarjoa esimerkiksi perunamuusin kanssa.
Määrä Ainesosa 200 g tuoreita herkkusieniä persiljaa hienonnettuna
Ravintosisältö
743
Energiaa kcal
3108
Energiaa kj
50,0 g
Rasvaa
13,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
12,3 g
Hiilihydraatteja
2,8 g
Sokereita
2,3 g
Kuituja
49,0 g
Proteiinia
3,3 g
Suolaa
743
Energiaa kcal
3108
Energiaa kj
50,0 g
Rasvaa
13,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
12,3 g
Hiilihydraatteja
2,8 g
Sokereita
2,3 g
Kuituja
49,0 g
Proteiinia
3,3 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 tl Suolaa, 0,5 tl Mustapippuria, 1 kpl Laakerinlehti, Persiljaa hienonnettuna.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























