Kuharullat valkoviinissä

Arvostele resepti
4 Annosta

60 min (josta 30 min aktiivista)

Kääri kuhafileisiin herkullista tuorejuusto-katkaraputäytettä ja hauduta kalarullat meheviksi valkoviinissä.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
800 gkuhafileitä
1 rklsitruunamehua
2 tlsuolaa

Täyte

100 gkatkarapuja
1/2 dltilliä hienonnettuna
5 cmpala purjoa
200 g(1 rs) katkaraputuorejuustoa

Lisäksi

3 dlvalkoviiniä

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Levitä kalafileet työlaudalle ja poista fileen keskellä mahdollisesti oleva ruotorivi v-leikkauksella. Jos fileet ovat isoja, leikkaa ne pitkittäin kahteen osaan. Mausta fileet sitruunanmehulla ja suolalla.

    MääräAinesosa
    800 gkuhafileitä
    1 rklsitruunamehua
    2 tlsuolaa
  2. 2

    Valmista täyte. Sulata katkaravut siivilässä kylmän veden alla ja valuta kuiviksi. Hienonna katkaravut, tilli ja purjo. Sekoita ne tuorejuuston kanssa kulhossa.

    MääräAinesosa
    100 gkatkarapuja
    1/2 dltilliä hienonnettuna
    5 cmpala purjoa
    200 g(1 rs) katkaraputuorejuustoa
  3. 3

    Levitä täyte kuhafileille. Kääri fileet rullalle kapeasta pyrstöpäästä aloittaen. Kiinnitä tarvittaessa cocktailtikuilla. Aseta kuharullat vierekkäin uunivuokaan.

  4. 4

    Kaada valkoviini vuokaan. Kypsennä kuharullia 200-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia.

    MääräAinesosa
    3 dlvalkoviiniä
  5. 5

    Tarjoa esimerkiksi perunamuusin ja paistettujen kasvisten kanssa.

Ravintosisältö

381

Energiaa kcal

1592

Energiaa kj

16,0 g

Rasvaa

10,3 g

Tyydyttynyttä rasvaa

2,5 g

Hiilihydraatteja

2,5 g

Sokereita

0,3 g

Kuituja

42,8 g

Proteiinia

4,2 g

Suolaa

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0.5 dl tilliä hienonnettuna, 5 cm pala purjoa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anu Brask, Kati Pohja
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
23.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä