Paisti ja fileet
Kuharullat valkoviinissä
60 min (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Kääri kuhafileisiin herkullista tuorejuusto-katkaraputäytettä ja hauduta kalarullat meheviksi valkoviinissä.
| 800 g | kuhafileitä |
| 1 rkl | sitruunamehua |
| 2 tl | suolaa |
| Täyte | |
|---|---|
| 100 g | katkarapuja |
| 1/2 dl | tilliä hienonnettuna |
| 5 cm | pala purjoa |
| 200 g | (1 rs) katkaraputuorejuustoa |
| Lisäksi | |
| 3 dl | valkoviiniä |
- 1.
Levitä kalafileet työlaudalle ja poista fileen keskellä mahdollisesti oleva ruotorivi v-leikkauksella. Jos fileet ovat isoja, leikkaa ne pitkittäin kahteen osaan. Mausta fileet sitruunanmehulla ja suolalla.
- 2.
Valmista täyte. Sulata katkaravut siivilässä kylmän veden alla ja valuta kuiviksi. Hienonna katkaravut, tilli ja purjo. Sekoita ne tuorejuuston kanssa kulhossa.
- 3.
Levitä täyte kuhafileille. Kääri fileet rullalle kapeasta pyrstöpäästä aloittaen. Kiinnitä tarvittaessa cocktailtikuilla. Aseta kuharullat vierekkäin uunivuokaan.
- 4.
Kaada valkoviini vuokaan. Kypsennä kuharullia 200-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia.
- 5.
Tarjoa esimerkiksi perunamuusin ja paistettujen kasvisten kanssa.
Kuharullat valkoviinissä
Kääri kuhafileisiin herkullista tuorejuusto-katkaraputäytettä ja hauduta kalarullat meheviksi valkoviinissä.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 800 g | kuhafileitä |
| 1 rkl | sitruunamehua |
| 2 tl | suolaa |
Täyte | |
| 100 g | katkarapuja |
| 1/2 dl | tilliä hienonnettuna |
| 5 cm | pala purjoa |
| 200 g | (1 rs) katkaraputuorejuustoa |
Lisäksi | |
| 3 dl | valkoviiniä |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Levitä kalafileet työlaudalle ja poista fileen keskellä mahdollisesti oleva ruotorivi v-leikkauksella. Jos fileet ovat isoja, leikkaa ne pitkittäin kahteen osaan. Mausta fileet sitruunanmehulla ja suolalla.
Määrä Ainesosa 800 g kuhafileitä 1 rkl sitruunamehua 2 tl suolaa - 2
Valmista täyte. Sulata katkaravut siivilässä kylmän veden alla ja valuta kuiviksi. Hienonna katkaravut, tilli ja purjo. Sekoita ne tuorejuuston kanssa kulhossa.
Määrä Ainesosa 100 g katkarapuja 1/2 dl tilliä hienonnettuna 5 cm pala purjoa 200 g (1 rs) katkaraputuorejuustoa - 3
Levitä täyte kuhafileille. Kääri fileet rullalle kapeasta pyrstöpäästä aloittaen. Kiinnitä tarvittaessa cocktailtikuilla. Aseta kuharullat vierekkäin uunivuokaan.
- 4
Kaada valkoviini vuokaan. Kypsennä kuharullia 200-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia.
Määrä Ainesosa 3 dl valkoviiniä - 5
Tarjoa esimerkiksi perunamuusin ja paistettujen kasvisten kanssa.
Ravintosisältö
381
Energiaa kcal
1592
Energiaa kj
16,0 g
Rasvaa
10,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
2,5 g
Hiilihydraatteja
2,5 g
Sokereita
0,3 g
Kuituja
42,8 g
Proteiinia
4,2 g
Suolaa
381
Energiaa kcal
1592
Energiaa kj
16,0 g
Rasvaa
10,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
2,5 g
Hiilihydraatteja
2,5 g
Sokereita
0,3 g
Kuituja
42,8 g
Proteiinia
4,2 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0.5 dl tilliä hienonnettuna, 5 cm pala purjoa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli
Samankaltaisia reseptejä
Viikonloppu
Viikonloppu
Viikonloppu





































