Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Kuhaceviche

Kuhaceviche

timer-icon45 min  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Ceviche on eteläamerikkalainen kalaruoka, jossa kala kypsyy ja maustuu limetti- tai sitruunamehussa. Chili antaa ruoalle potkua. Yrtteinä voi käyttää mintun ja tillin sijaan persiljaa ja korianteria.

Ainekset

300 g
Pakastekuhafileitä
2 kpl
Limen mehu
1/2 kpl
Sitruunan mehu
1 kpl
Hienonnettu valkosipulinkynsi
1 kpl
Hienonnettu chili
1/2 tl
suolaa
Mustapippuria
1 tl
Juoksevaa hunajaa
2 rkl
Hienonnettua minttua
2 rkl
hienonnettua tilliä
1 kpl
Pieni punasipuli

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Leikkaa sulaneet kalafileet sentin kuutioiksi. Puserra sitruksista mehut. Sekoita mehuun hunaja ja suola. Kääntele mehu kalapaloihin. Lisää hienonnetut valkosipuli ja chili sekä mustapippuri.
Nosta jääkaappiin ja anna kalan maustua 30 minuuttia.

300 g
Pakastekuhafileitä
2 kpl
Limen mehu
1/2 kpl
Sitruunan mehu
1 tl
Juoksevaa hunajaa
1/2 tl
suolaa
1 kpl
Hienonnettu valkosipulinkynsi
1 kpl
Hienonnettu chili
Mustapippuria
2

Lisää kalan joukkoon hienonnetut yrtit ja punasipuli. Tarjoa ceviche esimerkiksi avokadon ja tuoreen leivän kanssa.

2 rkl
Hienonnettua minttua
2 rkl
hienonnettua tilliä
1 kpl
Pieni punasipuli
Miltä maistui?
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 19.7.2018
|
Muokattu: 25.6.2025

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

84

352

0,8 g

3,3 g

2,8 g

1,0 g

13,8 g

0,9 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli