
Klementiinikeksit
Ainekset
Valmistus
Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Vatkaa joukkoon muna.
Pese appelsiini, kuivaa ja raasta 2 tl kuorta. Purista appelsiinista 1 rkl mehua. Lisää kuoriraaste voi-sokerivaahtoon. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita joukkoon appelsiinimehu. Kääri taikina kelmuun. Laita kylmään kovettumaan vähintään 3 tunniksi.
Pese klementiinit hyvin kuumalla vedellä, kuivaa ja kuori. Leikkaa todella ohuiksi viipaleiksi ja laita viipaleet talouspaperin päälle. Painele talouspaperilla myös päältä.
Jaa taikina 20 osaan. Pyöritä palloiksi ja laita leivinpaperin päälle. Paina juomalasilla taikinapalloon kolo. Voitele vatkatulla keltuaisella. Laita koloihin klementiiniviipale. Ripottele pinnalle sokeria. Paista 180-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
Koristele tomusokerilla.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
194
814
11,3 g
4,5 g
17,9 g
8,3 g
2,0 g
4,3 g
0,2 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
Sokeria,
Tomusokeria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli