Kalkkunarulla ja uunikasvikset
Useita tunteja (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Kalkkunan filee kypsyy uunissa kasvisten kanssa. Valmista kastike lihan ja kasvisten kypsyessä. Juhlapäiväänkin sopiva ateria on valmis alle kahdessa tunnissa.
| 1 kg | kalkkunan fileerulla |
| 4 kpl | porkkanaa |
| 2 rkl | öljyä |
| 1 tl | juoksevaa hunajaa |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria |
| 1 tl | kuivattua rosmariinia |
| 4 kpl | valkosipulia |
| Kastike | |
|---|---|
| 2 rkl | vehnäjauhoja |
| 2 rkl | voita |
| 2 dl | kanalientä |
| 1 dl | kermaa |
| 1 rkl | sitruunamehua |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/2 tl | sokeria |
| 1/4 tl | mustapippuria |
- 1.
Ota kalkkunarulla huoneenlämpöön 30 minuuttia ennen paistamista. Poista suojamuovi, mutta jätä verkko paikalleen.
- 2.
Kuori porkkanat ja leikkaa ne reiluiksi tangoiksi. Pane porkkanat uunivuokaan ja mausta öljyllä, hunajalla, suolalla, pippurilla ja rosmariinilla.
- 3.
Leikkaa valkosipuleiden yläpäästä pois viipale. Pane valkosipulit porkkanoiden viereen uunivuokaan. Valuta päälle öljyä. Mausta suolalla. Pane kalkkunarulla ja kasvikset 175-asteiseen uuniin.
- 4.
Kypsennä noin 1,5 tuntia tai kunnes kalkkunan sisälämpötila on 75 astetta. Peitä kasvikset kevyesti foliolla paistamisen puolivälissä. Anna kalkkunarullan levätä 10 minuuttia folioon käärittynä ennen viipalointia.
- 5.
Jos haluat rullan pintaan väriä, sipaise pintaan vähän hunajaa ja pane rulla hetkeksi grillivastusten alle.
- 6.
Sulata kastiketta varten voi kattilassa, lisää jauhot, kanaliemi ja kerma. Vatkaa kastike sileäksi. Keitä hiljalleen 5 minuuttia. Lisää sitruunamehu ja mausteet.
Kalkkunarulla ja uunikasvikset
Kalkkunan filee kypsyy uunissa kasvisten kanssa. Valmista kastike lihan ja kasvisten kypsyessä. Juhlapäiväänkin sopiva ateria on valmis alle kahdessa tunnissa.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kg | kalkkunan fileerulla |
| 4 kpl | porkkanaa |
| 2 rkl | öljyä |
| 1 tl | juoksevaa hunajaa |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria |
| 1 tl | kuivattua rosmariinia |
| 4 kpl | valkosipulia |
Kastike | |
| 2 rkl | vehnäjauhoja |
| 2 rkl | voita |
| 2 dl | kanalientä |
| 1 dl | kermaa |
| 1 rkl | sitruunamehua |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/2 tl | sokeria |
| 1/4 tl | mustapippuria |
Valmistus (Uuni 175°C)
- 1
Ota kalkkunarulla huoneenlämpöön 30 minuuttia ennen paistamista. Poista suojamuovi, mutta jätä verkko paikalleen.
Määrä Ainesosa 1 kg kalkkunan fileerulla - 2
Kuori porkkanat ja leikkaa ne reiluiksi tangoiksi. Pane porkkanat uunivuokaan ja mausta öljyllä, hunajalla, suolalla, pippurilla ja rosmariinilla.
Määrä Ainesosa 4 kpl porkkanaa 2 rkl öljyä 1 tl juoksevaa hunajaa 1/2 tl suolaa 1/4 tl mustapippuria 1 tl kuivattua rosmariinia - 3
Leikkaa valkosipuleiden yläpäästä pois viipale. Pane valkosipulit porkkanoiden viereen uunivuokaan. Valuta päälle öljyä. Mausta suolalla. Pane kalkkunarulla ja kasvikset 175-asteiseen uuniin.
Määrä Ainesosa 4 kpl valkosipulia - 4
Kypsennä noin 1,5 tuntia tai kunnes kalkkunan sisälämpötila on 75 astetta. Peitä kasvikset kevyesti foliolla paistamisen puolivälissä. Anna kalkkunarullan levätä 10 minuuttia folioon käärittynä ennen viipalointia.
- 5
Jos haluat rullan pintaan väriä, sipaise pintaan vähän hunajaa ja pane rulla hetkeksi grillivastusten alle.
- 6
Sulata kastiketta varten voi kattilassa, lisää jauhot, kanaliemi ja kerma. Vatkaa kastike sileäksi. Keitä hiljalleen 5 minuuttia. Lisää sitruunamehu ja mausteet.
Määrä Ainesosa 2 rkl voita 2 rkl vehnäjauhoja 2 dl kanalientä 1 dl kermaa 1 rkl sitruunamehua 1/2 tl suolaa 1/2 tl sokeria 1/4 tl mustapippuria
Tarjoa kalkkunan ja kasvisten lisäksi keitettyjä perunoita ja salaattia.
Ravintosisältö
546
Energiaa kcal
2287
Energiaa kj
26,8 g
Rasvaa
11,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
9,3 g
Hiilihydraatteja
4,5 g
Sokereita
1,3 g
Kuituja
66,0 g
Proteiinia
1,9 g
Suolaa
546
Energiaa kcal
2287
Energiaa kj
26,8 g
Rasvaa
11,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
9,3 g
Hiilihydraatteja
4,5 g
Sokereita
1,3 g
Kuituja
66,0 g
Proteiinia
1,9 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 rkl Sitruunamehua, 0,5 tl Suolaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























