Perinteinen kaalilaatikko

arvosana5/5

(1)arvio
4 Annosta

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
6 dlvettä
1 1/2 dlpuuroriisiä
1 kplsipuli
1 kgkeräkaalia
400 gjauhelihaa
2 rklsiirappia
valko- tai mustapippuria
1 tlsuolaa
1 - 2 tlmeiramia
4 dlmaitoa
1 kplkananmuna
korppujauhoja (pinnalle)

Valmistus (Uuni 175°C)

  1. 1

    Keitä riisiä vedessä 15 minuuttia. Valuta ylimääräinen vesi pois. Hienonna sipuli ja leikkaa kaali suikaleiksi. Ruskista jauheliha padassa kevyesti ja lisää joukkoon kaali- ja sipulisilppu. Anna pehmentyä usein sekoitellen 5–10 minuuttia.

    MääräAinesosa
    1 1/2 dlpuuroriisiä
    6 dlvettä
    1 kplsipuli
    1 kgkeräkaalia
    400 gjauhelihaa
  2. 2

    Lisää seokseen riisi, mausteet, maito ja muna. Kaada seos voideltuun vuokaan. Sirottele pinnalle hiukan korppujauhoja. Kypsennä 175-asteisessa uunissa 1–1½ tuntia.

    MääräAinesosa
    valko- tai mustapippuria
    1 tlsuolaa
    2 rklsiirappia
    1 - 2 tlmeiramia
    4 dlmaitoa
    1 kplkananmuna
    korppujauhoja (pinnalle)

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Aila Pakarinen
Kuvat:
Timo Viljakainen ja Reeta Viljakainen
16.9.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä