Perinteinen kaalilaatikko

Nappaa talteen!
| 6 dl | vettä |
| 1 1/2 dl | puuroriisiä |
| 1 kpl | sipuli |
| 1 kg | keräkaalia |
| 400 g | jauhelihaa |
| 2 rkl | siirappia |
| valko- tai mustapippuria | |
| 1 tl | suolaa |
| 1 - 2 tl | meiramia |
| 4 dl | maitoa |
| 1 kpl | kananmuna |
| korppujauhoja (pinnalle) |
- 1.
Keitä riisiä vedessä 15 minuuttia. Valuta ylimääräinen vesi pois. Hienonna sipuli ja leikkaa kaali suikaleiksi. Ruskista jauheliha padassa kevyesti ja lisää joukkoon kaali- ja sipulisilppu. Anna pehmentyä usein sekoitellen 5–10 minuuttia.
- 2.
Lisää seokseen riisi, mausteet, maito ja muna. Kaada seos voideltuun vuokaan. Sirottele pinnalle hiukan korppujauhoja. Kypsennä 175-asteisessa uunissa 1–1½ tuntia.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 6 dl | vettä |
| 1 1/2 dl | puuroriisiä |
| 1 kpl | sipuli |
| 1 kg | keräkaalia |
| 400 g | jauhelihaa |
| 2 rkl | siirappia |
| valko- tai mustapippuria | |
| 1 tl | suolaa |
| 1 - 2 tl | meiramia |
| 4 dl | maitoa |
| 1 kpl | kananmuna |
| korppujauhoja (pinnalle) |
Valmistus (Uuni 175°C)
- 1
Keitä riisiä vedessä 15 minuuttia. Valuta ylimääräinen vesi pois. Hienonna sipuli ja leikkaa kaali suikaleiksi. Ruskista jauheliha padassa kevyesti ja lisää joukkoon kaali- ja sipulisilppu. Anna pehmentyä usein sekoitellen 5–10 minuuttia.
Määrä Ainesosa 1 1/2 dl puuroriisiä 6 dl vettä 1 kpl sipuli 1 kg keräkaalia 400 g jauhelihaa - 2
Lisää seokseen riisi, mausteet, maito ja muna. Kaada seos voideltuun vuokaan. Sirottele pinnalle hiukan korppujauhoja. Kypsennä 175-asteisessa uunissa 1–1½ tuntia.
Määrä Ainesosa valko- tai mustapippuria 1 tl suolaa 2 rkl siirappia 1 - 2 tl meiramia 4 dl maitoa 1 kpl kananmuna korppujauhoja (pinnalle)
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.





























