Inkivääripäärynät

Keitetyt päärynät voi syödä kermavaahdon, jäätelön tai suklaakastikkeen kanssa. Ne voi myös pilkkoa salaatteihin tai tarjota juustojen kanssa.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
4 kplpäärynää
1 lomenamehua
1 kplsitruunan mehu
2 - 3 kplsitruunankuorisuikaletta
2 dlsokeria
sahramia
25 ginkivääriä

Valmistus

  1. 1

    Kuori ja halkaise päärynät. Kuori inkivääri ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Leikkaa sitruunan kuoresta kuorimaveitsellä pari ohutta suikaletta liemen mausteeksi.
    Mittaa kattilaan mehu ja sokeri. Lisää sitruunamehu, kuorisuikaleet ja inkivääriviipaleet. Anna liemen kiehua hiljalleen 5–10 minuuttia. Lisää ripaus sahramia ja päärynät. Hauduta päärynät pehmeiksi. Haudutusaika riippuu sekä päärynöiden koosta että kypsyysasteesta.
    Kokeile kypsyyttä ensimmäisen kerran 10 minuutin hauduttamisen jälkeen. Anna päärynöiden jäähtyä liemessään. Tarjoa jälkiruokana kermavaahdon tai juustojen kanssa.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Sitruunankuorisuikaletta, Sahramia, 25 g Inkivääriä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 13.10.2025

Samankaltaisia reseptejä