Currybroilerivartaat ja kurkku-melonisalaatti

Nappaa talteen!
Kookosmaito, currytahna ja hunaja maustavat broilerinfileestä lempeän tulista. Tarjoa currybroilerivartaat kesäisen kurkku-melonisalaatin kanssa.
| 500 g | broilerin fileepihvejä |
| 1 kpl | (200 ml) kookosmaitoa |
| 2 rkl | punaista currytahnaa |
| 1 rkl | hunajaa |
| 1 rkl | soijakastiketta |
| 1 tl | suolaa |
| Kurkku-melonisalaatti | |
|---|---|
| 1/2 kpl | kurkku |
| 1/2 kpl | hunajamelonia |
| 1 kpl | limetin mehu |
| 1 rkl | oliiviöljyä |
| suolaa | |
| rouhittua roseepippuria | |
| 1 kpl | ruukku rucolaa |
- 1.
Leikkaa broilerinliha muutaman sentin paksuisiksi suikaleiksi. Sekoita kookosmaitoon hunaja, soija ja suola. Sekoita joukkoon broilerisuikaleet ja peitä kelmulla. Anna maustua muutaman tunnin tai yön yli.
Pujota suikaleet liotettuihin puisiin tai öljyttyihin metallisiin grillitikkuihin. Nosta vartaat grillille ja kypsennä noin 15 minuuttia tai kunnes liha on kypsää. Kääntele vartaita kypsennyksen aikana, jotta ne kypsyvät tasaisesti.
Halkaise kurkku, poista pehmeä sisäosa ja leikkaa suikaleiksi. Poista melonista siemenet ja kuoret ja paloittele meloni. Sekoita salaattiainekset keskenään. Tarjoa broilerivartaiden kanssa.
Currybroilerivartaat ja kurkku-melonisalaatti
Kookosmaito, currytahna ja hunaja maustavat broilerinfileestä lempeän tulista. Tarjoa currybroilerivartaat kesäisen kurkku-melonisalaatin kanssa.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 500 g | broilerin fileepihvejä |
| 1 kpl | (200 ml) kookosmaitoa |
| 2 rkl | punaista currytahnaa |
| 1 rkl | hunajaa |
| 1 rkl | soijakastiketta |
| 1 tl | suolaa |
Kurkku-melonisalaatti | |
| 1/2 kpl | kurkku |
| 1/2 kpl | hunajamelonia |
| 1 kpl | limetin mehu |
| 1 rkl | oliiviöljyä |
| suolaa | |
| rouhittua roseepippuria | |
| 1 kpl | ruukku rucolaa |
Valmistus
- 1
Leikkaa broilerinliha muutaman sentin paksuisiksi suikaleiksi. Sekoita kookosmaitoon hunaja, soija ja suola. Sekoita joukkoon broilerisuikaleet ja peitä kelmulla. Anna maustua muutaman tunnin tai yön yli.
Pujota suikaleet liotettuihin puisiin tai öljyttyihin metallisiin grillitikkuihin. Nosta vartaat grillille ja kypsennä noin 15 minuuttia tai kunnes liha on kypsää. Kääntele vartaita kypsennyksen aikana, jotta ne kypsyvät tasaisesti.
Halkaise kurkku, poista pehmeä sisäosa ja leikkaa suikaleiksi. Poista melonista siemenet ja kuoret ja paloittele meloni. Sekoita salaattiainekset keskenään. Tarjoa broilerivartaiden kanssa.
Ravintosisältö
257
Energiaa kcal
1077
Energiaa kj
11,3 g
Rasvaa
6,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
9,3 g
Hiilihydraatteja
9,0 g
Sokereita
0,5 g
Kuituja
29,3 g
Proteiinia
0,8 g
Suolaa
257
Energiaa kcal
1077
Energiaa kj
11,3 g
Rasvaa
6,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
9,3 g
Hiilihydraatteja
9,0 g
Sokereita
0,5 g
Kuituja
29,3 g
Proteiinia
0,8 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 rkl Punaista currytahnaa, 1 tl Suolaa, Suolaa, Rouhittua roseepippuria, Ruukku rucolaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























