Currybroilerivartaat ja kurkku-melonisalaatti

Kookosmaito, currytahna ja hunaja maustavat broilerinfileestä lempeän tulista. Tarjoa currybroilerivartaat kesäisen kurkku-melonisalaatin kanssa.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
500 gbroilerin fileepihvejä
1 kpl(200 ml) kookosmaitoa
2 rklpunaista currytahnaa
1 rklhunajaa
1 rklsoijakastiketta
1 tlsuolaa

Kurkku-melonisalaatti

1/2 kplkurkku
1/2 kplhunajamelonia
1 kpllimetin mehu
1 rkloliiviöljyä
suolaa
rouhittua roseepippuria
1 kplruukku rucolaa

Valmistus

  1. 1

    Leikkaa broilerinliha muutaman sentin paksuisiksi suikaleiksi. Sekoita kookosmaitoon hunaja, soija ja suola. Sekoita joukkoon broilerisuikaleet ja peitä kelmulla. Anna maustua muutaman tunnin tai yön yli.

    Pujota suikaleet liotettuihin puisiin tai öljyttyihin metallisiin grillitikkuihin. Nosta vartaat grillille ja kypsennä noin 15 minuuttia tai kunnes liha on kypsää. Kääntele vartaita kypsennyksen aikana, jotta ne kypsyvät tasaisesti.

    Halkaise kurkku, poista pehmeä sisäosa ja leikkaa suikaleiksi. Poista melonista siemenet ja kuoret ja paloittele meloni. Sekoita salaattiainekset keskenään. Tarjoa broilerivartaiden kanssa.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 rkl Punaista currytahnaa, 1 tl Suolaa, Suolaa, Rouhittua roseepippuria, Ruukku rucolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
19.7.2018
|
Päivitetty: 12.11.2025

Samankaltaisia reseptejä