Avokado-fetarosolli

Nappaa talteen!
Avokado ja fetajuusto antavat rosolliin uutta twistiä.
| 3 - 4 kpl | punajuurta (tuore tai säilyke) |
| 2 kpl | porkkanaa |
| 1 kpl | sipuli |
| 1 kpl | hapan omena |
| 2 kpl | avokadoa |
| 200 g | feta- tai salaattijuustoa |
| rucolaa | |
| Kastike | |
|---|---|
| 1 kpl | (200 g) kermaviiliä |
| 1 - 2 rkl | säilykepunajuuren lientä |
| 1/2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria |
| 1/4 tl | sokeria |
| 1 rkl | tuoretta persiljaa |
- 1.
Keitä tuoreet punajuuret kypsiksi. Jäähdytä ja kuori. Leikkaa punajuuret kuutioiksi tai lohkoiksi. Kuori porkkanat ja paloittele. Keitä porkkanoita pari minuuttia, valuta ja jäähdytä. Kuori sipuli ja hienonna. Kuori omena ja leikkaa lohkoiksi tai kuutioiksi.
Halkaise avokado, ota kivi pois ja lusikoi hedelmäliha. Leikkaa kuutioiksi tai lohkoiksi. Kuutioi fetajuusto kuutioksi. Laita ainekset ryhmiksi salaattivadille tai sekoita keskenään. Koristele rucolalla.
Tee kastike. Sekoita kermaviiliin kaikki ainekset. Tarjoa kastike erikseen.
Avokado-fetarosolli
Avokado ja fetajuusto antavat rosolliin uutta twistiä.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 3 - 4 kpl | punajuurta (tuore tai säilyke) |
| 2 kpl | porkkanaa |
| 1 kpl | sipuli |
| 1 kpl | hapan omena |
| 2 kpl | avokadoa |
| 200 g | feta- tai salaattijuustoa |
| rucolaa | |
Kastike | |
| 1 kpl | (200 g) kermaviiliä |
| 1 - 2 rkl | säilykepunajuuren lientä |
| 1/2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria |
| 1/4 tl | sokeria |
| 1 rkl | tuoretta persiljaa |
Valmistus
- 1
Keitä tuoreet punajuuret kypsiksi. Jäähdytä ja kuori. Leikkaa punajuuret kuutioiksi tai lohkoiksi. Kuori porkkanat ja paloittele. Keitä porkkanoita pari minuuttia, valuta ja jäähdytä. Kuori sipuli ja hienonna. Kuori omena ja leikkaa lohkoiksi tai kuutioiksi.
Halkaise avokado, ota kivi pois ja lusikoi hedelmäliha. Leikkaa kuutioiksi tai lohkoiksi. Kuutioi fetajuusto kuutioksi. Laita ainekset ryhmiksi salaattivadille tai sekoita keskenään. Koristele rucolalla.
Tee kastike. Sekoita kermaviiliin kaikki ainekset. Tarjoa kastike erikseen.
Ravintosisältö
1192
Energiaa kcal
4989
Energiaa kj
81,0 g
Rasvaa
31,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
59,0 g
Hiilihydraatteja
57,0 g
Sokereita
29,0 g
Kuituja
38,0 g
Proteiinia
7,5 g
Suolaa
1192
Energiaa kcal
4989
Energiaa kj
81,0 g
Rasvaa
31,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
59,0 g
Hiilihydraatteja
57,0 g
Sokereita
29,0 g
Kuituja
38,0 g
Proteiinia
7,5 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Rucolaa, 1 - 2 rkl Säilykepunajuuren lientä, Valkosipulinkynttä, 0,5 tl Suolaa, 0,25 tl Mustapippuria, 0,25 tl Sokeria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























