Avokado-fetarosolli

Arvostele resepti
1 Kappaletta

Avokado ja fetajuusto antavat rosolliin uutta twistiä.

Ainekset

MääräAinesosa
3 - 4 kplpunajuurta (tuore tai säilyke)
2 kplporkkanaa
1 kplsipuli
1 kplhapan omena
2 kplavokadoa
200 gfeta- tai salaattijuustoa
rucolaa

Kastike

1 kpl(200 g) kermaviiliä
1 - 2 rklsäilykepunajuuren lientä
1/2 kplvalkosipulinkynttä
1/2 tlsuolaa
1/4 tlmustapippuria
1/4 tlsokeria
1 rkltuoretta persiljaa

Valmistus

  1. 1

    Keitä tuoreet punajuuret kypsiksi. Jäähdytä ja kuori. Leikkaa punajuuret kuutioiksi tai lohkoiksi. Kuori porkkanat ja paloittele. Keitä porkkanoita pari minuuttia, valuta ja jäähdytä. Kuori sipuli ja hienonna. Kuori omena ja leikkaa lohkoiksi tai kuutioiksi.

    Halkaise avokado, ota kivi pois ja lusikoi hedelmäliha. Leikkaa kuutioiksi tai lohkoiksi. Kuutioi fetajuusto kuutioksi. Laita ainekset ryhmiksi salaattivadille tai sekoita keskenään. Koristele rucolalla.

    Tee kastike. Sekoita kermaviiliin kaikki ainekset. Tarjoa kastike erikseen.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Rucolaa, 1 - 2 rkl Säilykepunajuuren lientä, Valkosipulinkynttä, 0,5 tl Suolaa, 0,25 tl Mustapippuria, 0,25 tl Sokeria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Kaisa Nieminen
Kuvat:
Sami Repo
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä