Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Ananassalsa ja itse tehdyt nachot

Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Tuore ananas raikastaa salsan. Tarjoa sitä itse tehtyjen nachojen kanssa tai vaikkapa kanaleikkeen tai pihvin päällä.

Ainekset

1/2 kpl
Ananasta
2 kpl
Tomaattia
1 kpl
Punasipuli
2 rkl
Säilykejalapenoviipaleita
1 kpl
Limetin mehu
1/2 tl
Suolaa
1/2 tl
Mustapippuria
1 rkl
Oliiviöljyä
3 rkl
Tuoretta korianteria

Nachot

1 kpl
Tortillalettuja (8 kpl)
1/2 l
Rypsiöljyä
Suolaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kuori ananas ja leikkaa pieniksi kuutioiksi. Pese tomaatit ja kuutioi. Jos haluat voit kuoria tomaatit. Tee ristiviilto tomaatin päähän, kasta kiehuvaan veteen hetkeksi ja siirrä kylmään veteen. Irrota kuori, leikkaa neljään osaan ja kaavi siemenet pois, leikkaa kuutioiksi. Kuori ja hienonna sipuli. Hienonna jalapenot. Yhdistä kaikki ainekset. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää öljy ja hienonnettu korianteri. Laita kylmään maustumaan vähintään 30 minuutiksi.

Valmista nachot. Leikkaa letut kolmioiksi. Kuumenna öljy laakeassa paksupohjaisessa kattilassa. Paista palat hetken ajan öljyssä muutamassa erässä. Nosta reikäkauhalla talouspaperin päälle valumaan ja ripottele pinnalle suolaa.

Miltä maistui?
Resepti:
Yhteishyvä
Kuvat:
SOK
Julkaistu: 25.11.2015
|
Muokattu: 1.4.2022

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

729

3052

78,2 g

5,5 g

7,8 g

4,7 g

1,2 g

0,8 g

0,0 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 rkl Säilykejalapenoviipaleita,

Limetin mehu,

0,5 tl Suolaa,

0,5 tl Mustapippuria,

3 rkl Tuoretta korianteria,

Suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli