Ananassalsa ja itse tehdyt nachot

Arvostele resepti
6 Annosta

45 min (josta 30 min aktiivista)

Valmista helppo salsa tuoreesta ananaksesta. Tarjoa sen kanssa itse tehtyjä nachoja, jotka paistetaan tortillalevyn paloista. Ananassalsa sopii myös lihan lisukkeeksi.

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
1/2 kplananas
2 kpltomaattia
1 kplpunasipuli
2 rklsäilykejalapenoviipaleita
3 rklkorianteria
1 kpllime
1/2 tlsuolaa
1/2 tlmustapippuria rouhittuna
1 rkloliiviöljyä

Nachot

8 kpltortillalettuja
1/2 lrypsiöljyä
suolaa

Valmistus

  1. 1

    Valmista salsa. Kuori ananas ja leikkaa pieniksi kuutioiksi. Huuhtele tomaatit ja kuutioi. Kuori ja hienonna sipuli. Hienonna jalapenot. Hienonna korianteri. Purista limestä mehu. Yhdistä kaikki ainekset. Laita kylmään maustumaan vähintään 30 minuutiksi.

    MääräAinesosa
    1/2 kplananas
    2 kpltomaattia
    1 kplpunasipuli
    2 rklsäilykejalapenoviipaleita
    3 rklkorianteria
    1 kpllime
    1/2 tlsuolaa
    1/2 tlmustapippuria rouhittuna
    1 rkloliiviöljyä
  2. 2

    Valmista nachot. Leikkaa tortillaletut kolmioiksi. Kuumenna öljy laakeassa paksupohjaisessa kattilassa. Paista palat hetken ajan öljyssä muutamassa erässä. Nosta reikäkauhalla talouspaperin päälle valumaan ja ripottele pinnalle suolaa.

    MääräAinesosa
    8 kpltortillalettuja
    1/2 lrypsiöljyä
    suolaa

Nachot onnistuvat myös airfryerissa. Sivele kolmioiksi leikattujen tortilloiden päälle hieman öljyä ja mausta suolalla. Paahda airfryerissä noin 180 asteessa 5 minuuttia tai kunnes lastut ovat hieman ruskistuneet ja rapeutuneet.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 rkl Säilykejalapenoviipaleita, 3 rkl korianteria, Suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Yhteishyvä
Kuvat:
SOK
22.10.2018
|
Päivitetty: 5.12.2025

Samankaltaisia reseptejä