Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Yrttikuorrutettu kalkkunafilee

Fork and knife
1 Kappaletta
Fork and knife
1 Kappaletta

Ainekset

1 kpl
(n. 1kg)kevyesti suolattu kalkkunan rintafilee

Marinadi

1 kpl
Sitruunan mehu
3 rkl
Öljyä
2 kpl
Viipaloitua valkosipulinkynttä
2 tl
Yrttimausteseosta
1 tl
Rouhittua mustapippuria

Kuorrutus

2 dl
Tuoreita yrttejä esim. basilikaa tai persijaa
1 dl
Vahvaa juustoraastetta
1 kpl
Vaaleaa paahtoleipää
Marinointiliemi valkosipulinkynsineen
1 - 2 rkl
Oliiviöljyä

Paistamiseen

Öljyä

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Sekoita marinadin aineet keskenään. Kaada marinadi kalkkunan rintafileen päälle tasaisesti. Nosta filee marinoitumaan 5-6 tunniksi tai yön yli.Nosta kalkkuna pois marinadista ja säilytä marinadi kuorrutukseen. Pyyhi lihan pinta kuivaksi. Sido filee tarvittaessa cocktailtikuilla. Ruskista filee joka puolelta kauniin ruskeaksi. Nosta filee uunivuokaan ja kaada päälle paistorasva. Kypsennä fileetä ensin 250 asteessa 20 minuuttia. Laske lämpötila 150 asteeksi ja nosta filee uunista.Valmista kuorrutus. Hienonna tehosekoittimessa yrtit, juustoraaste ja leipä. Lisää marinointiliemi valkosipulinkynsineen sekä oliiviöljyä. Aja tasaiseksi paksuksi tahnaksi. Sivele yrttikuorrutus tasaisesti fileen pintaan ja aseta fileen keskelle paistomittari. Jatka kypsentämistä noin 45 minuuttia tai kunnes mittari näyttää sisälämmöksi noin 70 astetta. Peitä filee kevyesti foliolla noin 15 minuutiksi uunista nostettua. Leikkaa ohuiksi viipaleiksi.

Miltä maistui?
Resepti:
Yhteishyvä
Kuvat:
SOK
Julkaistu: 30.1.2007
|
Muokattu: 1.4.2022

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.