Yrttikuorrutettu kalkkunafilee

30.1.2007
3 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Yrttikuorrutettu kalkkunafilee

Ainekset

1 1 kpl (n. 1kg)kevyesti suolattu kalkkunan rintafilee
Marinadi
1 1 sitruunan mehu
2 3 rkl öljyä
3 2 viipaloitua valkosipulinkynttä
4 2 tl yrttimausteseosta
5 1 tl rouhittua mustapippuria
Kuorrutus
1 2 dl tuoreita yrttejä esim. basilikaa tai persijaa
2 1 dl vahvaa juustoraastetta
3 1 viipale vaaleaa paahtoleipää
4 marinointiliemi valkosipulinkynsineen
5 1 - 2 rkl oliiviöljyä
Paistamiseen
1 öljyä

Ravintoaineet

Resepti
Hiilihydraatteja 12 g
Proteiinia 272 g
Rasvaa 92 g
Kuitua 1 g
Energiaa kJ 8239
Energiaa kcal 1969

Reseptitiedot

Ruokavalio Munaton
Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Broileri ja kalkkuna

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Sekoita marinadin aineet keskenään. Kaada marinadi kalkkunan rintafileen päälle tasaisesti. Nosta filee marinoitumaan 5-6 tunniksi tai yön yli.Nosta kalkkuna pois marinadista ja säilytä marinadi kuorrutukseen. Pyyhi lihan pinta kuivaksi. Sido filee tarvittaessa cocktailtikuilla. Ruskista filee joka puolelta kauniin ruskeaksi. Nosta filee uunivuokaan ja kaada päälle paistorasva. Kypsennä fileetä ensin 250 asteessa 20 minuuttia. Laske lämpötila 150 asteeksi ja nosta filee uunista.Valmista kuorrutus. Hienonna tehosekoittimessa yrtit, juustoraaste ja leipä. Lisää marinointiliemi valkosipulinkynsineen sekä oliiviöljyä. Aja tasaiseksi paksuksi tahnaksi. Sivele yrttikuorrutus tasaisesti fileen pintaan ja aseta fileen keskelle paistomittari. Jatka kypsentämistä noin 45 minuuttia tai kunnes mittari näyttää sisälämmöksi noin 70 astetta. Peitä filee kevyesti foliolla noin 15 minuutiksi uunista nostettua. Leikkaa ohuiksi viipaleiksi.

© SOK
Avainsanat: kalkkuna
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5