Yrtti-omenatäytetty possunfilee

14.5.2010
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Yrtti-omenatäytetty possunfilee

Ainekset

4 annosta
1 700 g porsaan sisäfilee
2 1 rkl Dijon-sinappia
3 2 rkl omenasosetta
4 1 tl suolaa
5 0,25 tl rouhittua mustapippuria
6 1 dl hienonnettuja tuoreita yrttejä, esim basilikaa ja persiljaa
7 1 tl kuivattua timjamia ja rosmariinia
8 1 rkl oliiviöljyä
9 3 valosipulinkynttä

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 0 g 0 g
Proteiinia 37 g 147 g
Rasvaa 11 g 45 g
Kuitua 0 g 0 g
Energiaa kJ 1 041 4164
Energiaa kcal 249 995

Reseptitiedot

Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Sianliha

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Leikkaa porsaanfilee auki yhtenäiseksi, tasaiseksi levyksi aloittaen fileen reunalta. Nuiji lihan pinta kevyesti nyrkillä. Mausta sinapilla, omenasoseella, suolalla ja pippurilla. Sekoita hienonnetut yrtit ja valkosipulinkynnet sekä öljy keskenään. Levitä täyte pituussuunnassa puolikkaalle levylle. Kääri levy tiukaksi rullaksi ja sido kostutetulla puuvillalangalla. Mausta lihan pinta kevyesti suolalla ja pippurilla. Työnnä paistomittari fileerullan paksuimpaan kohtaan ja nosta rulla uunivuokaan. Pirskota vuoan pohjalle hieman vettä.Paista 250-asteisessa uunissa 15 minuuttia. Laske lämpötila 150-asteeseen ja jatka kypsentämistä noin puolisen tuntia tai kunnes sisälämpötila näyttää 72–74 astetta. Kääri filee hetkeksi folioon vetäytymään. Paistoliemestä voit valmistaa kastikkeen sekoittamalla siihen hieman sinappia ja kermaa. Poista sidontalangat ja viipaloi liha tarjolle.Lämpötila: 250 astetta - 150 astetta.Paistoaika: noin 45 minuuttia.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5