Yön yli -sämpylät

23.4.2015
7 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Yön yli -sämpylät

Tee sämpylätaikina illalla, pistä jääkaappiin ja leivo sämpylät seuraavana päivänä. Yön yli -sämpylät syntyvät vaivaamatta ja vaivatta. Herkkusämpylät eivät kaipaa päälleen kuin pienen sipaisun levitettä.

Ainekset

16 kappaletta
1 10 dl sämpyläjauhoja
2 1 tl kuivahiivaa
3 3 tl suolaa
4 1 rkl siirappia
5 2 rkl öljyä
6 5 dl haaleaa maitoa

Ravintoaineet

Kappale Resepti
Hiilihydraatteja 23 g 366 g
Proteiinia 5 g 73 g
Rasvaa 3 g 47 g
Kuitua 2 g 30 g
Energiaa kJ 575 9193
Energiaa kcal 137 2197

Reseptitiedot

Ruokavalio Munaton, Kasvis
Ruokalajit Leivonnaiset, Aamu-, väli- ja iltapalat, Edullinen, Piknik, Brunssi
Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita siirappi ja öljy haaleaan maitoon ja lisää jauhoihin. Sekoita tasaiseksi, peitä kulho ja pane jääkaappiin 12 tunniksi.

Ota taikina huoneenlämpöön tuntia ennen leipomista. Kumoa leivinpöydälle, ripottele pinnalle jauhoja. Jaa taikina kahteen osaan. Muotoile tangoiksi jauhoja apuna käyttäen. Leikkaa tangoista 8 palaa ja pyörittele ne kevyesti. Nosta leivinpaperoidulle pellille ja paista 225-asteisessa uunissa 20–25 minuuttia.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
Avainsanat: leipä sämpylä
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5