Ylikypsä uunikylki

25.11.2015
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Ylikypsä uunikylki

Uunikylki saa makeutta ja mureutta liemestä. Käytä siihen makusi mukaan omenamehua, siideriä tai olutta. Tarjoa ylikypsä uunikylki palsternakka- ja omenalohkojen kanssa.

Ainekset

6 annosta
1 3 pakettia (n.1 kg) viipaloitua kypsää kylkeä (esim. HK)
2 1,5 dl omenamehua, siideriä tai olutta
3 2 rkl fariinisokeria
4 1 rkl sinappia
5 2 rkl soijakastiketta
6 rouhittua mustapippuria
Lisäksi
1 200 g palsternakkaa
2 1 rkl öljyä
3 1 rkl hunajaa
4 1 rkl voita
5 4 omenaa

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 23 g 139 g
Proteiinia 1 g 5 g
Rasvaa 4 g 27 g
Kuitua 4 g 21 g
Energiaa kJ 585 3512
Energiaa kcal 140 839

Huom! Laskelmassa ei ole huomioitu: (n.1 kg) viipaloitua kypsää kylkeä (esim. HK)

Reseptitiedot

Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Sianliha

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Paista kylkiviipaleet kuumalla paistinpannulla kauniin ruskeiksi, nosta pois pannulta. Kaada rasva pois (ei viemäriin). Lisää pannulle siideri, sokeri, sinappi ja soijakastike. Keitä kunnes seos sakenee. Kääntele kylkiviipaleita kuumassa liemessä pannulla, mausta pippurilla. Kuori ja paloittele palsternakat. Sivele öljyllä ja hunajalla. Paista 200-asteisessa uunissa kypsiksi. Paista omenalohkot voissa pannulla.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
Avainsanat: omena porsaan kylki
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5