Vietnamilainen lihavokki

12.2.2018
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Vietnamilainen lihavokki

Vietnamilaisittain maustettu, eksoottisen hedelmäinen vokki vie sinut kauas harmaudesta. Herkullinen vokki syntyy nopeasti naudan minuuttisuikaleista.

Ainekset

4 annosta
1 1 paketti (300 g) naudan minuuttisuikaleita
2 4 kevätsipulinvartta
3 2 passionhedelmää
4 1 mango
5 1 porkkana
6 1 ruukku minttua
7 1 ruukku korianteria
8 2 dl maapähkinöitä
9 2 rkl öljyä
Kastike
1 2 limen mehu
2 2 rkl kasvisfondia (esim. Asian Green & Fresh)
3 2 rkl soijakastiketta
4 2 rkl kiehuvaa vettä
5 1 rkl ruokosokeria

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 16 g 65 g
Proteiinia 26 g 106 g
Rasvaa 24 g 98 g
Kuitua 5 g 19 g
Energiaa kJ 1 648 6590
Energiaa kcal 394 1575

Huom! Laskelmassa ei ole huomioitu: passionhedelmää

Reseptitiedot

Ruokavalio Laktoositon, Maidoton, Munaton
Ruokalajit Pääruoat, Helpot & nopeat
Pääruoka-aine Naudanliha
Makuja maailmalta Aasialainen

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Ota liha huoneenlämpöön. Hienonna sipulit. Halkaise passionhedelmät. Leikkaa mango aivan kiven vierestä isoiksi paloiksi, kuori ja viipaloi palat. Kuori ja suikaloi porkkana. Hienonna yrtit.

Sekoita kastikkeen ainekset keskenään kulhossa.

Paahda pähkinöitä 1–2 minuuttia kuumalla kuivalla pannulla. Siirrä pähkinät pois pannulta. Kuumenna öljy pannulla ja ruskista lihasuikaleita 1–2 minuuttia. Siirrä liha pois pannulta. Paista sipuleita ja porkkanoita 2–3 minuuttia. Lisää lihat ja pähkinät takaisin pannulle. Kaada kastike joukkoon ja kiehauta. Lisää hedelmät ja yrtit.

Tarjoa vokki täysjyvänuudelien kanssa.

Teksti:
Kuvat: Tuomas Kolehmainen
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5