Vegaaninen voileipäkakku

24.4.2018
1 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Vegaaninen voileipäkakku

Mehevän ja maukkaan voileipäkakun täytteenä on samettisen pehmeää hernehummusta ja raikasta rapeaa waldorfinsalaattia. Täytä voileipäkakku edellisenä päivänä, niin se ehtii kostua tasaisesti.

Ainekset

6 annosta
1 9 viipaletta täysjyväpaahtoleipää
2 0,5 dl vettä
3 0,25 (¼ ) kasvisliemikuutiosta tai 0,5 tl kasvisfondia
4 1 rkl sitruunamehua
Waldorfinsalaatti
1 1 omena
2 2 sellerinvartta
3 0,5 pussia (à 100 g) saksanpähkinöitä
4 0,5 prk (à 150 g) kaurapohjaista "tuorejuustoa" (esim. Oatley påMackan)
5 2 rkl sitruunamehua
6 2 tl dijoninsinappia
7 0,5 tl suolaa
8 0,25 tl (¼ tl) rouhittua mustapippuria
Hernehummus
1 1 pussi (200 g) pakasteherneitä
2 0,5 prk (à 150 g) kaurapohjaista "tuorejuustoa" (esim. Oatley påMackan)
3 1 sitruunan mehu
4 2 rkl tahinia (seesamitahnaa)
5 1 valkosipulinkynsi
6 1 rkl öljyä
7 1 tl siirappia
8 1 tl juustokuminaa
9 0,5 tl suolaa
10 0,25 tl (¼ tl) rouhittua mustapippuria
Koristelu
1 10 - 15 salaatin- ja yrtinlehteä
2 10 viinirypälettä
3 1 omena
4 0,5 dl saksanpähkinöitä

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 40 g 238 g
Proteiinia 13 g 76 g
Rasvaa 20 g 118 g
Kuitua 14 g 85 g
Energiaa kJ 1 636 9817
Energiaa kcal 391 2346

Huom! Laskelmassa ei ole huomioitu: tahinia (seesamitahnaa)

Reseptitiedot

Ruokavalio Laktoositon, Maidoton, Munaton, Kasvis, Vegaani
Ruokalajit Leivonnaiset
Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

  1. Kuori omena ja leikkaa se hyvin pieniksi kuutioiksi. Silppua sellerinvarret ja rouhi pähkinät. Sekoita kaikki waldorfinsalaatin ainekset kulhossa tasaiseksi.
  2. Pane sulaneet herneet, kauravalmiste, puristettu sitruunamehu, tahini, kuorittu valkosipulinkynsi ja öljy tehosekoittimeen. Soseuta sileäksi ja sekoita siirappi ja mausteet tahnaan. 
  3. Kuumenna vesi ja liuota siihen pieni nokare kasvisliemikuutiota tai vähän kasvisfondia. Sekoita sitruunamehu liemeen. Leikkaa leipäviipaleista kuoret pois. Aseta reilu pala tuorekelmua työlaudalle. Pane kolme leipäviipaletta vierekkäin kelmun keskelle. Kostuta leivät tasaisesti siveltimellä. Levitä 2/3 hummuksesta leiville. Lisää ja kostuta seuraava leipäkerros. Levitä waldorfinsalaatti leiville ja painele tiiviiksi kerrokseksi. Lisää viimeinen leipäkerros ja kostuta.
  4. Kääri voileipäkakku tiiviisti kelmuun. Anna mehevöityä jääkaapissa vähintään 4 tuntia, mielellään yön yli. Aseta päälle kevyt paino, esimerkiksi muovinen leikkuulauta. Säilytä hummus kuorrutusta varten kannellisessa astiassa jääkaapissa.
  5. Laita voileipäkakku tarjoiluvadille. Levitä hummus pinnalle ja reunoille. Koristele kakku salaatinlehdillä, viinirypäleillä, omenaviipaleilla ja pähkinöillä.

Video

Teksti:
Kuvat: Anna Huovinen
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5