Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Vegaaninen mangojuustokakku

timer-iconUseita tunteja  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
12 Palaa
Fork and knife
12 Palaa
Suositun mangojuustokakun vegaaninen versio valmistuu ilman liivatetta agar agarin avulla. Reilu reunoille nostettu keksipohja täytetään omenamehun raikastamalla mangotäytteellä.

Ainekset

300 g
divestivekeksejä
125 g
vegaanista margariinia (esim. Eleplant)

Täyte

400 g
(2 rs) vegaanista tuorejuustoa (esim. Violife Creamy Original)
1 dl
sokeria
2 tl
vaniljasokeria
1 tl
raastettua limenkuorta (luomu)
2 1/2 dl
(1 prk) kasvipohjaista vispiä (esim. Fazer Aito)
2 1/2 dl
(½ prk) mangososetta
2 dl
omenatäysmehua
6 tl
agar agar -hyytelöimisjauhetta (Meira)

Kiille

2 1/2 dl
(½ prk) mangososetta
2 rkl
omenatäysmehua
1/2 tl
agar agar -hyytelöimisjauhetta (Meira)

Koristeluun

passiohedelmää
mintunlehtiä

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 22 cm) pohjalle. Vuoraa vuoan reunat leivinpaperisuikaleilla.

2

Hienonna keksit monitoimikoneessa tai kaulimella vahvassa pakastuspussissa. Sulata rasva ja sekoita keksimurun joukkoon. Painele seos vuoan pohjalle ja reunoille. Nosta jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.

300 g
divestivekeksejä
125 g
vegaanista margariinia (esim. Eleplant)
3

Valmista täyte. Vatkaa vegaaninen tuorejuusto, sokerit ja limen kuoriraaste kulhossa. Lisää kasvivispi ja vatkaa, kunnes seos on kuohkea.

400 g
(2 rs) vegaanista tuorejuustoa (esim. Violife Creamy Original)
1 dl
sokeria
2 tl
vaniljasokeria
1 tl
raastettua limenkuorta (luomu)
2 1/2 dl
(1 prk) kasvipohjaista vispiä (esim. Fazer Aito)
4

Sekoita täytteen mangosose, omenamehu ja agar agar kattilassa. Kun agar on liuennut tasaisesti nesteeseen, kuumenna seos kiehuvaksi samalla pohjaa myöten sekoittaen. Keitä 3 minuuttia samalla sekoittaen. Kaada kuuma seos ohuena nauhana muutamassa osassa täytteeseen samalla sähkövatkaimella vatkaten. Kaada täyte pohjan päälle. Tasoita pinta. Nosta peitettynä jääkaappiin ja anna hyytyä vähintään 2 tuntia.

2 1/2 dl
(½ prk) mangososetta
2 dl
omenatäysmehua
6 tl
agar agar -hyytelöimisjauhetta (Meira)
5

Valmista kiille. Sekoita mangosose, omenamehu ja agar agar kattilassa. Kun agar on liuennut tasaisesti nesteeseen, kuumenna seos kiehuvaksi samalla pohjaa myöten sekoittaen. Keitä 3 minuuttia samalla sekoittaen. Laita kattila kylmään vesihauteeseen ja jäähdytä kiillettä samalla sekoittaen 2 minuuttia. Kaada kiille lusikan kautta hyytyneen kakun päälle, jotta saat kauniin pinnan. Nosta peitettynä jääkaappiin ja anna hyytyä vähintään 2 tuntia.

2 1/2 dl
(½ prk) mangososetta
2 rkl
omenatäysmehua
1/2 tl
agar agar -hyytelöimisjauhetta (Meira)
6

Irrota kakku vuoasta ja nosta tarjoilulautaselle. Koristele passiohedelmällä ja mintunlehdillä.

passiohedelmää
mintunlehtiä

Vinkki: Jos kiilteeseen tulee ilmakuplia, voit rikkoa ne hammastikun avulla.

Miltä maistui?(3 arviota)
Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 5.4.2024
|
Muokattu: 5.4.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

392

1642

25,3 g

13,6 g

36,4 g

20,7 g

1,3 g

4,8 g

1,4 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 tl raastettua limenkuorta (luomu),

passiohedelmää,

mintunlehtiä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli