Vatruskat

21.8.2015
4 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Vatruskat

Oletko jo maistanut maukkaita vatruskoita? Vatruskapiiraat ovat tuttuja sekä karjalaisesta että venäläisestä keittiöstä. Tarjoa vatruskat munavoin kanssa.

Ainekset

20 kappaletta
1 800 g jauhoisia perunoita
2 25 g voita
3 1 tl suolaa
4 1 dl vehnäjauhoja
5 1 kananmuna
Täyte
1 6 dl vettä
2 1 tl suolaa
3 2,5 dl puuroriisiä
4 50 g voita
Voiteluun
1 1 dl voisulaa

Ravintoaineet

Kappale Resepti
Hiilihydraatteja 16 g 312 g
Proteiinia 2 g 40 g
Rasvaa 8 g 160 g
Kuitua 1 g 14 g
Energiaa kJ 598 11963
Energiaa kcal 143 2859

Reseptitiedot

Ruokavalio Kasvis
Ruokalajit Leivonnaiset, Piknik, Brunssi, Välipalat
Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset
Pääruoka-aine Kasvikset
Makuja maailmalta Venäläinen, Suomalainen

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Pese perunat ja keitä kypsiksi kuorineen. Tee riisitäyte perunoiden kypsyessä. Kiehauta vesi, mausta suolalla. Lisää riisit ja hauduta niitä kannen alla noin 15 minuuttia. Lisää voi ja anna täytteen jäähtyä.

Kuori perunat kuumina ja survo soseeksi. Lisää voi ja suola, anna soseen jäähtyä. Sekoita jauhot ja muna taikinaan käsin vaivaamalla. Leivo taikina jauhotetulla pöydällä pitkäksi tangoksi. Jaa tanko noin 20 palaksi. Taputtele taikinapalat jauhoja apuna käyttäen halkaisijaltaan noin 10 cm:n kokoisiksi levyiksi.

Nosta pohjan päälle lusikallinen täytettä. Taita puolikuun muotoon ja tasoita reunat kahvilautasen avulla tai veitsellä. Nosta vatruskat leivinpaperin päälle uunipellille. Paista 250-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Voitele voisulalla. Tarjoa munavoin kanssa.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5