Vatruskat
Noin 2 tuntia

Nappaa talteen!
Oletko jo maistanut maukkaita vatruskoita? Vatruskapiiraat ovat tuttuja sekä karjalaisesta että venäläisestä keittiöstä. Katso ohje ja tarjoa vatruskat munavoin kanssa.
| 800 g | jauhoisia perunoita |
| 25 g | voita |
| 1 tl | suolaa |
| 1 dl | vehnäjauhoja |
| 1 kpl | kananmuna |
| Täyte | |
|---|---|
| 6 dl | vettä |
| 1 tl | suolaa |
| 2 1/2 dl | puuroriisiä |
| 50 g | voita |
| Voiteluun | |
| 1 dl | voisulaa |
- 1.
Pese perunat ja keitä kypsiksi kuorineen. Tee riisitäyte perunoiden kypsyessä. Kiehauta vesi, mausta suolalla. Lisää riisit ja hauduta niitä kannen alla noin 15 minuuttia. Lisää voi ja anna täytteen jäähtyä.
- 2.
Kuori perunat kuumina ja survo soseeksi. Lisää voi ja suola, anna soseen jäähtyä. Sekoita jauhot ja muna taikinaan käsin vaivaamalla. Leivo taikina jauhotetulla pöydällä pitkäksi tangoksi. Jaa tanko noin 20 palaksi. Taputtele taikinapalat jauhoja apuna käyttäen halkaisijaltaan noin 10 cm:n kokoisiksi levyiksi.
- 3.
Nosta pohjan päälle lusikallinen täytettä. Taita puolikuun muotoon ja tasoita reunat kahvilautasen avulla tai veitsellä. Nosta vatruskat leivinpaperin päälle uunipellille.
- 4.
Paista 250-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Voitele voisulalla. Tarjoa munavoin kanssa.
Vatruskat
arvosana4/5
Noin 2 tuntia
Oletko jo maistanut maukkaita vatruskoita? Vatruskapiiraat ovat tuttuja sekä karjalaisesta että venäläisestä keittiöstä. Katso ohje ja tarjoa vatruskat munavoin kanssa.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 800 g | jauhoisia perunoita |
| 25 g | voita |
| 1 tl | suolaa |
| 1 dl | vehnäjauhoja |
| 1 kpl | kananmuna |
Täyte | |
| 6 dl | vettä |
| 1 tl | suolaa |
| 2 1/2 dl | puuroriisiä |
| 50 g | voita |
Voiteluun | |
| 1 dl | voisulaa |
Valmistus (Uuni 250°C)
- 1
Pese perunat ja keitä kypsiksi kuorineen. Tee riisitäyte perunoiden kypsyessä. Kiehauta vesi, mausta suolalla. Lisää riisit ja hauduta niitä kannen alla noin 15 minuuttia. Lisää voi ja anna täytteen jäähtyä.
Määrä Ainesosa 800 g jauhoisia perunoita 6 dl vettä 1 tl suolaa 2 1/2 dl puuroriisiä 50 g voita - 2
Kuori perunat kuumina ja survo soseeksi. Lisää voi ja suola, anna soseen jäähtyä. Sekoita jauhot ja muna taikinaan käsin vaivaamalla. Leivo taikina jauhotetulla pöydällä pitkäksi tangoksi. Jaa tanko noin 20 palaksi. Taputtele taikinapalat jauhoja apuna käyttäen halkaisijaltaan noin 10 cm:n kokoisiksi levyiksi.
Määrä Ainesosa 25 g voita 1 tl suolaa 1 dl vehnäjauhoja 1 kpl kananmuna - 3
Nosta pohjan päälle lusikallinen täytettä. Taita puolikuun muotoon ja tasoita reunat kahvilautasen avulla tai veitsellä. Nosta vatruskat leivinpaperin päälle uunipellille.
- 4
Paista 250-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Voitele voisulalla. Tarjoa munavoin kanssa.
Määrä Ainesosa 1 dl voisulaa
Tarjoa vatruskat munavoin kanssa
Ravintosisältö
145
Energiaa kcal
606
Energiaa kj
8,0 g
Rasvaa
2,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
15,7 g
Hiilihydraatteja
0,3 g
Sokereita
0,7 g
Kuituja
2,1 g
Proteiinia
0,1 g
Suolaa
145
Energiaa kcal
606
Energiaa kj
8,0 g
Rasvaa
2,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
15,7 g
Hiilihydraatteja
0,3 g
Sokereita
0,7 g
Kuituja
2,1 g
Proteiinia
0,1 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 tl Suolaa, 6 dl Vettä, 1 tl Suolaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli






























