Vatruskat

arvosana4/5

(3)arviota
20 Kappaletta

Noin 2 tuntia

Oletko jo maistanut maukkaita vatruskoita? Vatruskapiiraat ovat tuttuja sekä karjalaisesta että venäläisestä keittiöstä. Katso ohje ja tarjoa vatruskat munavoin kanssa.

Ainekset

MääräAinesosa
800 gjauhoisia perunoita
25 gvoita
1 tlsuolaa
1 dlvehnäjauhoja
1 kplkananmuna

Täyte

6 dlvettä
1 tlsuolaa
2 1/2 dlpuuroriisiä
50 gvoita

Voiteluun

1 dlvoisulaa

Valmistus (Uuni 250°C)

  1. 1

    Pese perunat ja keitä kypsiksi kuorineen. Tee riisitäyte perunoiden kypsyessä. Kiehauta vesi, mausta suolalla. Lisää riisit ja hauduta niitä kannen alla noin 15 minuuttia. Lisää voi ja anna täytteen jäähtyä.

    MääräAinesosa
    800 gjauhoisia perunoita
    6 dlvettä
    1 tlsuolaa
    2 1/2 dlpuuroriisiä
    50 gvoita
  2. 2

    Kuori perunat kuumina ja survo soseeksi. Lisää voi ja suola, anna soseen jäähtyä. Sekoita jauhot ja muna taikinaan käsin vaivaamalla. Leivo taikina jauhotetulla pöydällä pitkäksi tangoksi. Jaa tanko noin 20 palaksi. Taputtele taikinapalat jauhoja apuna käyttäen halkaisijaltaan noin 10 cm:n kokoisiksi levyiksi.

    MääräAinesosa
    25 gvoita
    1 tlsuolaa
    1 dlvehnäjauhoja
    1 kplkananmuna
  3. 3

    Nosta pohjan päälle lusikallinen täytettä. Taita puolikuun muotoon ja tasoita reunat kahvilautasen avulla tai veitsellä. Nosta vatruskat leivinpaperin päälle uunipellille.

  4. 4

    Paista 250-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Voitele voisulalla. Tarjoa munavoin kanssa.

    MääräAinesosa
    1 dlvoisulaa

Tarjoa vatruskat munavoin kanssa

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 tl Suolaa, 6 dl Vettä, 1 tl Suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 1.10.2025

Samankaltaisia reseptejä