Vanilja-mansikkapiirakat

15.6.2009
1 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Vanilja-mansikkapiirakat

Makeat mansikka-vaniljapiirakat valmistuvat helposti ja edullisesti lehtitaikinalevyistä ja valmiista vaniljakastikeaineksista. Tuoreet mansikat kruunaavat herkkuleivokset.

Ainekset

24 kappaletta
1 8 kpl lehtitaikinalevyjä
2 2 pussia (à 63 g) vaniljakastikeaineksia
3 4 dl maitoa
4 2 kananmunaa
Voiteluun:
1 1 kananmuna
Lisäksi:
1 tuoreita mansikoita
2 tomusokeria

Ravintoaineet

Kappale Resepti
Hiilihydraatteja 7 g 158 g
Proteiinia 2 g 44 g
Rasvaa 6 g 142 g
Kuitua 0 g 5 g
Energiaa kJ 363 8708
Energiaa kcal 87 2081

Reseptitiedot

Ruokalajit Jälkiruoat, Leivonnaiset, Edullinen
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Marjat

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Leikkaa sulaneet taikinalevyt kolmeen osaan ja levitä palat kahdelle leivinpaperoidulle uunipellille. Leikkaa paloihin terävällä veitsellä kevyet viillot noin puolen sentin päästä reunoista. Näin saat reunat kohoamaan paiston aikana. Sekoita vaniljakastikeainekset, maito ja munat tasaiseksi seokseksi. Anna seoksen turvota 10 minuuttia viileässä. Levitä runsas ruokalusikka täytettä jokaisen taikinalevyn keskiosaan. Levitä täytettä hieman. Voitele reunat munalla. Paista piirakoita 225-asteisessa uunin keskitasossa noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä. Koristele mansikkaviipaleilla. Ripottele pinnalle tomusokeria.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5