Valkosuklaa-vadelmaneliöt

25.3.2012
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Valkosuklaa-vadelmaneliöt

Tämä ihana kahvipöydän herkku valmistuu pakastevadelmista ja valkosuklaasta. Lisämakua valkosuklaa-vadelmaneliöt saavat rouhituista saksanpähkinöistä.

Ainekset

11 palaa
1 150 g valkosuklaata
2 75 g margariinia
3 3 kananmunaa
4 1,5 dl sokeria
5 3 dl vehnäjauhoja
6 2 tl leivinjauhetta
7 ripaus suolaa
8 1 dl rouhittuja saksanpähkinöitä
9 2 dl pakastevadelmia

Ravintoaineet

Pala Resepti
Hiilihydraatteja 32 g 355 g
Proteiinia 6 g 70 g
Rasvaa 13 g 140 g
Kuitua 2 g 17 g
Energiaa kJ 1 131 12443
Energiaa kcal 270 2974

Reseptitiedot

Ruokalajit Jälkiruoat, Leivonnaiset, Edullinen
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Rouhi valkosuklaa. Sulata kattilassa margariini ja nosta kattila syrjään. Lisää rasvan joukkoon valkosuklaa ja sekoita, kunnes suklaa on täysin sulanut. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja ripaus suolaa keskenään. Siivilöi munavaahdon joukkoon jauhoseos ja sekoita tasaiseksi. Lisää rouhitut saksanpähkinät ja suklaa-rasvaseos. Kääntele tasaiseksi.Levitä seos leivinpaperilla vuoratulle noin 20 x 30 cm kokoiselle uunipellille tai -vuokaan. Ripottele päälle jäiset vadelmat. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 25 minuuttia. Peitä loppuvaiheessa leivinpaperilla, jotta pinta ei tummu liikaa. Piirakka saa jäädä sisältä kostean pehmeäksi. Nosta jäähtymään ja leikkaa neliöiksi.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
Avainsanat: suklaa vadelma
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5