Valkosuklaa-persikkakakku

arvosana4/5

(1)arvio
12 Palaa

Noin 1,5 tuntia (josta 30 min aktiivista)

Valkosuklaa-persikkakakku sulostuttaa juhlapöydässä. Kakku kätkee sisäänsä herkullista valkosuklaatäytettä ja pintaa koristavat persikkaviipaleeet ja mantelilastut.

Ainekset

MääräAinesosa

Pohja

4 kplkananmunaa
1 1/2 dlsokeria
1 dlvehnäjauhoja
1 dlperunajauhoja
1 tlleivinjauhetta

Täyte

200 gvalkosuklaata
250 gmaitorahkaa
3 dlvispikermaa
2 rklsokeria

Kostutus

1 dlsäilykepersikoiden lientä
1/2 dlvettä
1/2 kplsitruunan mehu

Pinnalle

240 g(1 prk, á 410/240 g) säilykepersikoita
1/2 dlmantelilastuja

Valmistus (Uuni 175°C)

  1. 1

    Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele ja jauhota kakkuvuoka (halk. n. 25 cm).

  2. 2

    Vatkaa munat ja sokeri napakaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää siivilän läpi munavaahtoon. Kääntele taikina tasaiseksi. Kaada taikina kakkuvuokaan.

    MääräAinesosa
    4 kplkananmunaa
    1 1/2 dlsokeria
    1 dlvehnäjauhoja
    1 dlperunajauhoja
    1 tlleivinjauhetta
  3. 3

    Kypsennä pohjaa uunissa noin 30 minuuttia. Anna kakun jäähtyä hetki ja kumoa sitten vuoasta. Halkaise jäähtynyt pohja kahteen osaan.

  4. 4

    Valmista täyte. Paloittele valkosuklaa mikron kestävään astiaan ja sulata pienellä teholla pari kertaa sekoittaen. Sekoita suklaa rahkan joukkoon. Vatkaa kerma vaahdoksi sokerin kanssa. Lisää rahkaseos kermaan.

    MääräAinesosa
    200 gvalkosuklaata
    250 gmaitorahkaa
    3 dlvispikermaa
    2 rklsokeria
  5. 5

    Sekoita kostutusliemi persikoiden säilytysliemestä, vedestä ja sitruunanmehusta. Kostuta toinen pohja liemellä. Levitä puolet täytteestä kakkupohjalle. Nosta toinen pohja päälle. Kostuta ja levitä pinnalle loput täytteestä.

    MääräAinesosa
    1 dlsäilykepersikoiden lientä
    1/2 dlvettä
    1/2 kplsitruunan mehu
  6. 6

    Viipaloi persikat. Paahda mantelilastuja kuivalla pannulla, kunnes ne ovat kullanruskeita. Koristele kakku persikkaviipaleilla ja mantelilastuilla.

    MääräAinesosa
    240 g(1 prk, á 410/240 g) säilykepersikoita
    1/2 dlmantelilastuja

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
19.7.2018
|
Päivitetty: 12.11.2025

Samankaltaisia reseptejä