Valkosuklaa-persikkakakku

25.2.2016
4 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Valkosuklaa-persikkakakku

Keväinen persikkakakku maistuu sekä lapsille että aikuisille. Jos et ehdi leipoa itse kakkupohjaa, käytä valmispohjaa.

Ainekset

12 palaa
Pohja
1 4 munaa
2 1,5 dl sokeria
3 1 dl vehnäjauhoja
4 1 dl perunajauhoja
5 1 tl leivinjauhetta
Täyte
1 250 g maitorahkaa
2 200 g valkosuklaata
3 3 dl vispikermaa
4 2 rkl sokeria
Kostutus
1 1 dl säilykepersikoiden lientä
2 0,5 dl vettä
3 0,5 sitruunan mehu
Pinnalle
1 1 prk säilykepersikoita
2 mantelilastuja

Ravintoaineet

Pala Resepti
Hiilihydraatteja 36 g 430 g
Proteiinia 7 g 83 g
Rasvaa 17 g 209 g
Kuitua 1 g 8 g
Energiaa kJ 1 377 16527
Energiaa kcal 329 3950

Huom! Laskelmassa ei ole huomioitu: mantelilastuja

Reseptitiedot

Ruokavalio Kasvis
Ruokalajit Jälkiruoat, Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Hedelmät

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Vatkaa munat ja sokeri hyväksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää siivilän läpi munavaahtoon. Kääntele taikina tasaiseksi. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan (halk. n. 25 cm).

Kypsennä pohjaa 175-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Anna kakun jäähtyä hetki ja kumoa sitten vuoasta. Halkaise pohja kahteen osaan.

Paloittele valkosuklaa mikron kestävään astiaan ja sulata pienellä teholla pari kertaa sekoittaen. Sekoita kuuma suklaa rahkaan. Vatkaa kerma vaahdoksi sokerin kanssa. Lisää rahkaseos kermaan.

Laimenna persikkamehu vedellä ja mausta sitruunamehulla. Kostuta pohjat mehulla. Levitä puolet täytteestä toiselle kakkupohjalle. Nosta päälle toinen pohja. Levitä pinnalle loput täytteestä.

Koristele persikkaviipaleilla ja kuivalla pannulla paahdetuilla mantelilastuilla.

Video

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
Avainsanat: persikka täytekakku
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5