Valkosuklaa-limerahkatorttu

19.5.2010
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Valkosuklaa-limerahkatorttu

Ainekset

Murupohja
1 150 g keksejä, esim. Digestive
2 75 g margariinia tai voita
Täyte
1 4 liivatelehteä
2 2 dl kuohukermaa
3 2 prk valkosuklaa-limerahkaa (à 200 g)
4 2 rkl sokeria
5 1 tl vaniljasokeria
Pinnalle
1 100 g valkosuklaata
2 karamellirakeita

Ravintoaineet

Resepti
Hiilihydraatteja 280 g
Proteiinia 44 g
Rasvaa 190 g
Kuitua 6 g
Energiaa kJ 12558
Energiaa kcal 3002

Reseptitiedot

Ruokalajit Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Leikkaa leivinpaperista irtopohjavuokaan (halkaisija 22–24 cm) pohjan kokoinen pala. Murenna keksit esim. monitoimikoneessa. Sekoita murujen joukkoon sulatettu voi ja painele muruseos vuokaan leivinpaperin päälle. Liota liivatelehtiä runsaassa kylmässä vedessä viitisen minuuttia. Vaahdota kerma. Sekoita vaahtoon rahka ja sokerit. Liuota puristetut liivatelehdet pariin ruokalusikalliseen kiehuvaa vettä. Kaada haalea liivateliuos täytteeseen ohuena nauhana hyvin sekoittaen. Kaada täyte murupohjalle. Tasoita pinta ja peitä vuoka. Hyydytä kakkua jääkaapissa vähintään 3–4 tuntia. Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarjoiluvadille. Vuole suklaasta kuorimaveitsellä lastuja tai rouhi suklaa. Peitä kakun pinta suklaarouheella ja koristele karamellirakeilla.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5