Valkosuklaa-juustokakku

23.4.2005
7 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Valkosuklaa-juustokakku

Ainekset

18 annosta
Suklaapohja:
1 175 g dominokeksejä täytteineen
2 50 g rasvaa sulatettuna
Täyte:
1 5 liivatelehteä
2 200 g valkoista suklaata
3 0,5 dl sokeria
4 2 kananmunaa
5 2 dl kermaa
6 200 g maustamatonta tuorejuustoa

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 15 g 277 g
Proteiinia 3 g 49 g
Rasvaa 16 g 288 g
Kuitua 0 g 7 g
Energiaa kJ 905 16284
Energiaa kcal 216 3892

Reseptitiedot

Ruokalajit Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Maitotuotteet

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Murenna keksit monitoimikoneessa tasaiseksi jauheeksi. Keksit voi myös murskata kaksinkertaisessa muovipussissa esim. kaulimella. Lisää sulatettu rasva ja sekoita tasaiseksi. Leikkaa irtopohjavuoan kokoinen leivinpaperi vuoan pohjalle ja painele keksiseos vuokaan leivinpaperin päälle.Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen noin 5 minuutiksi. Vaahdota sokeri ja kanamunat vesihauteessa. Kiehauta kattilassa vesi ja vatkaa munat ja sokeri teräskulhossa tai -kattilassa kiehuvan veden päällä. Sulata suklaa varovasti mikrossa tai vesihauteessa. Vaahdota kerma toisessa kulhossa. Yhdistä vaahdot ja lisää vatkaten joukkoon tuorejuusto ja jäähtynyt suklaa. Kiehauta 1/2 dl vettä,purista liivatelehdistä vesi pois ja liuota lehdetkiehuvaan veteen. Lisää liuos vatkaten täytteen joukkoon. Hyydytä kylmässä mieluiten seuraavaan päivään. Tarjoile tuoreiden hedelmien tai marjojen tai raikkaan marja- tai hedelmäkastikkeen kanssa.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5