Valkosipulifilee ja mustaherukkakastike

21.10.2015
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Valkosipulifilee ja mustaherukkakastike

Sisäfileen silaa valkosipulivoi ja lempeä mustaherukkakastike.

Ainekset

6 annosta
1 1,2 kg naudan sisäfilee
2 1 tl suolaa
3 0,5 tl rouhittua mustapippuria
Paistamiseen
1 voita ja öljyä
Valkosipulivoi
1 50 g voita
2 4 valkosipulinkynttä
3 1 rkl hienonnettua persiljaa
Mustaherukkakastike
1 2 dl vahvaa lihalientä
2 2 dl punaviiniä
3 1 dl kuohukermaa
4 1 dl pakastemustaherukoita
5 2 rkl fariinisokeria
6 1,5 rkl maissitärkkelysjauhoja

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 8 g 47 g
Proteiinia 44 g 266 g
Rasvaa 26 g 154 g
Kuitua 0 g 3 g
Energiaa kJ 1 932 11590
Energiaa kcal 462 2770

Huom! Laskelmassa ei ole huomioitu: valkosipulinkynttä

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Munaton
Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Naudanliha

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Poista fileestä kalvot. Ruskista fileen pinta voi-öljyseoksessa kuumalla pannulla. Mausta filee suolalla ja pippurilla. Siirrä liha uunivuokaan ja aseta paistomittari paksuimpaan kohtaan. Kypsennä 200-asteisessa uunissa kunnes sisälämpötila on 58 astetta.

Sekoita pehmeään voihin raastetut valkosipulinkynnet ja hienonnettu persilja. Lusikoi voiseos fileen pinnalle ja kääri filee vetäytymään 10 minuutiksi folioon. Viipaloi liha.

Valmista kastike vetäytymisen aikana. Mittaa kattilaan lihaliemi, punaviini, kerma, herukat ja sokeri. Keitä 10 minuuttia. Siivilöi liemi ja suurusta vesitilkkaan sekoitetulla maissitärkkelysjauholla ja kiehauta sekoittaen.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5