Välimeren piiras

3.6.2013
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Välimeren piiras

Ainekset

8 annosta
Pohja
1 100 g voita
2 0,5 tl suolaa
3 3 dl vehnäjauhoja
4 1 rkl vettä tai kermaa
5 ripaus kuivattua basilikaa tai 1/2 ruukkua tuoretta basilikaa silputtuna
Täyte
1 0,5 kesäkurpitsa
2 2 - 3 tomaattia
3 1 valkosipulinkynsi
4 ripaus mustapippuria
5 kuivattua timjamia
6 100 g vuohenjuustoa
7 2 dl ruoka- tai kuohukermaa
8 2 munaa
9 150 g juustoraastetta

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 21 g 165 g
Proteiinia 12 g 99 g
Rasvaa 28 g 223 g
Kuitua 2 g 13 g
Energiaa kJ 1 598 12785
Energiaa kcal 382 3056

Reseptitiedot

Ruokavalio Kasvis
Ruokalajit Leivonnaiset
Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset
Pääruoka-aine Kasvikset
Makuja maailmalta Kreikkalainen

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ohjeet

Nypi voi ja kuivat ainekset keskenään ryynimäiseksi seokseksi. Lisää neste ja basilika ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Painele taikina pyöreän piirasvuoan pohjalle ja reunoille (halk. 24 cm). Paista 225 asteisessa uunissa keskiritilätasolla noin kymmenen minuuttia.

Levitä esipaistetun pohjan päälle kesäkurpitsaviipaleet, tomaattiviipaleet ja murskattu valkosipulinkynsi. Rouhi päälle mustapippuria ja mausta kuivatulla timjamilla. Kuutioi päälle vuohenjuustoa. Sekoita kerma, munat ja juustoraaste keskenään ja kaada muiden täytteiden päälle.

Jatka paistamista 200 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia tai kunnes pinta on kiinteä ja kauniin värinen.

Teksti:
Kuvat: Jami Jaakonen
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5