Välimeren perunasalaatti

22.3.2008
1 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Välimeren perunasalaatti

Ainekset

6 annosta
1 1 kg perunoita
2 2 avokadoa
3 50 g rucolaa
4 0,5 dl aurinkokuivattuja tomaattikuutioita
5 1 dl mustia oliiveja
6 1 rkl sitruunamehua
Kastike:
1 1 dl aurinkokuivattuja tomaattikuutioita
2 12 vihreää oliivia
3 1 prk tonnikalaa öljyssä
4 2 dl kevytranskankermaa

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 30 g 178 g
Proteiinia 14 g 83 g
Rasvaa 21 g 125 g
Kuitua 6 g 34 g
Energiaa kJ 1 529 9174
Energiaa kcal 366 2193

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Munaton
Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat, Lisäkkeet, Helpot & nopeat
Ruokatyypit Salaatit
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kuori ja kuutioi perunat. Keitä kiehuvassa vedessä kypsiksi. Jäähdytä. Kuori ja kuutioi avokadot, hienonna rucola. Valuta aurinkokuivatut tomaatit ja oliivit liemistään. Sekoita kaikki salaatin ainekset keskenään. Mausta sitruunamehulla. Valuta kastiketta varten aurinkokuivatut tomaatit, oliivit ja tonnikala liemistään. Soseuta ne keskenään sauvasekoittimella. Sekoita joukkoon ranskankerma. Kääntele salaatin joukkoon.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen, Margareta Nygård
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5