Vadelmamoussekakku

arvosana4/5

(2)arviota
10 Annosta

Ainekset (10 annosta)

MääräAinesosa

Pohja

2 kplmantelimassaa (á 150 g)
3 kplkananmunan valkuaista

Täyte

5 dlturkkilaista jogurttia
5 kplliivatelehteä
3 dltomusokeria
400 gpakastevadelmia
1 kplappelsiinin raastettu kuori
4 rklappelsiinimehua
3 dlkuohukerma

Pinnalle

100 gpakastevadelmia

Valmistus

  1. 1

    KakkupohjaAseta leivinpaperiarkki irtopohjaisen vuoan pohjalle. Kiristä reunat kiinni niin, että paperi jää väliin. Sivele pohja ja vuoan reunat öljyllä. Raasta kylmä mantelimassa kulhoon. Lisää joukkoon valkuaiset ja sekoita puuhaarukalla, kunnes seos on tasaista. Levitä taikina vuoan pohjalle ja paista 200-asteisessa uunissa 20 minuuttia. Peitä lopussa foliolla, ettei pinta tummu. Irrota jäähtynyt pohja vuoasta.Paistolämpötila 200 astetta.Paistoaika 20 minuuttia.TäytePese vuoka ja vuoraa puhtaalla paperilla. Nosta pohja takaisin vuokaan. Liota liivatelehdet kylmässä vedessä. Sekoita kulhossa jogurtti, sokeri, sulatetut ja survotut vadelmat sekä appelsiinin kuoriraaste keskenään. Kuumenna kattilassa appelsiinimehu ja liuota liivatteet mehuun. Lisää seos tasaisena nauhana seokseen samalla sekoittaen. Vaahdota kerma ja lisää seokseen. Kaada täyte pohjan päälle ja anna kakun hyytyä kylmässä seuraavaan päivään.KoristeluKoristele pinta vadelmilla. Irrota kakku vuoasta ja nosta tarjoiluvadille.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Katri Schöder
Kuvat:
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä