Vadelmamoussekakku

5.5.2010
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Vadelmamoussekakku

Ainekset

10 annosta
Pohja
1 2 pakettia mantelimassaa (á 150 g)
2 3 kananmunan valkuaista
Täyte
1 5 dl turkkilaista jogurttia
2 5 liivatelehteä
3 3 dl tomusokeria
4 400 g pakastevadelmia
5 1 appelsiinin raastettu kuori
6 4 rkl appelsiinimehua
7 3 dl kuohukerma
Pinnalle
1 100 g pakastevadelmia

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 31 g 308 g
Proteiinia 5 g 46 g
Rasvaa 18 g 184 g
Kuitua 2 g 21 g
Energiaa kJ 1 301 13012
Energiaa kcal 311 3110

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton
Ruokalajit Jälkiruoat, Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Marjat, Maitotuotteet

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

KakkupohjaAseta leivinpaperiarkki irtopohjaisen vuoan pohjalle. Kiristä reunat kiinni niin, että paperi jää väliin. Sivele pohja ja vuoan reunat öljyllä. Raasta kylmä mantelimassa kulhoon. Lisää joukkoon valkuaiset ja sekoita puuhaarukalla, kunnes seos on tasaista. Levitä taikina vuoan pohjalle ja paista 200-asteisessa uunissa 20 minuuttia. Peitä lopussa foliolla, ettei pinta tummu. Irrota jäähtynyt pohja vuoasta.Paistolämpötila 200 astetta.Paistoaika 20 minuuttia.TäytePese vuoka ja vuoraa puhtaalla paperilla. Nosta pohja takaisin vuokaan. Liota liivatelehdet kylmässä vedessä. Sekoita kulhossa jogurtti, sokeri, sulatetut ja survotut vadelmat sekä appelsiinin kuoriraaste keskenään. Kuumenna kattilassa appelsiinimehu ja liuota liivatteet mehuun. Lisää seos tasaisena nauhana seokseen samalla sekoittaen. Vaahdota kerma ja lisää seokseen. Kaada täyte pohjan päälle ja anna kakun hyytyä kylmässä seuraavaan päivään.KoristeluKoristele pinta vadelmilla. Irrota kakku vuoasta ja nosta tarjoiluvadille.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5