Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Vadelmamoussekakku

Fork and knife
10 Annosta
Fork and knife
10 Annosta

Ainekset

Pohja

2 kpl
Mantelimassaa (á 150 g)
3 kpl
Kananmunan valkuaista

Täyte

5 dl
Turkkilaista jogurttia
5 kpl
Liivatelehteä
3 dl
Tomusokeria
400 g
Pakastevadelmia
1 kpl
Appelsiinin raastettu kuori
4 rkl
Appelsiinimehua
3 dl
Kuohukerma

Pinnalle

100 g
Pakastevadelmia

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

KakkupohjaAseta leivinpaperiarkki irtopohjaisen vuoan pohjalle. Kiristä reunat kiinni niin, että paperi jää väliin. Sivele pohja ja vuoan reunat öljyllä. Raasta kylmä mantelimassa kulhoon. Lisää joukkoon valkuaiset ja sekoita puuhaarukalla, kunnes seos on tasaista. Levitä taikina vuoan pohjalle ja paista 200-asteisessa uunissa 20 minuuttia. Peitä lopussa foliolla, ettei pinta tummu. Irrota jäähtynyt pohja vuoasta.Paistolämpötila 200 astetta.Paistoaika 20 minuuttia.TäytePese vuoka ja vuoraa puhtaalla paperilla. Nosta pohja takaisin vuokaan. Liota liivatelehdet kylmässä vedessä. Sekoita kulhossa jogurtti, sokeri, sulatetut ja survotut vadelmat sekä appelsiinin kuoriraaste keskenään. Kuumenna kattilassa appelsiinimehu ja liuota liivatteet mehuun. Lisää seos tasaisena nauhana seokseen samalla sekoittaen. Vaahdota kerma ja lisää seokseen. Kaada täyte pohjan päälle ja anna kakun hyytyä kylmässä seuraavaan päivään.KoristeluKoristele pinta vadelmilla. Irrota kakku vuoasta ja nosta tarjoiluvadille.

Miltä maistui?(2 arviota)
Resepti:
Katri Schöder
Kuvat:
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
Julkaistu: 5.5.2010
|
Muokattu: 27.3.2024

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.