Vadelmakermakakku

23.4.2015
2 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Vadelmakermakakku

Klassinen marjakermakakku kruunaa juhlat! Tarjoa vaikkapa syntymäpäivillä, äitienpäivänkakkuna tai valmistujaisissa. Vadelmat ja vaniljakiisseli tekevät kakusta suussa sulavan. Katso ohje kermakakun leipomisesta ja video kakun koristelemisesta.

Ainekset

12 annosta
Pohja
1 4 munaa
2 1,5 dl sokeria
3 1 dl vehnäjauhoja
4 1 dl perunajauhoja
5 1 tl leivinjauhetta
Kostutus
1 1 sitruunan mehu
Vaniljakiisseli
1 2 dl kermamaitoa (tai kevytkermaa)
2 2 rkl sokeria
3 1 kananmuna
4 2 tl perunajauhoja
5 2 tl vaniljasokeria
Väliin
1 1 dl vadelmahilloa
2 200 g (1 ps) kotimaisia pakastevadelmia
Pinnalle
1 4 dl vispikermaa
2 2 rkl sokeria
3 (elintarvikeväriä)

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 30 g 358 g
Proteiinia 5 g 58 g
Rasvaa 17 g 203 g
Kuitua 1 g 12 g
Energiaa kJ 1 220 14644
Energiaa kcal 292 3500

Reseptitiedot

Ruokalajit Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Vatkaa munat ja sokeri paksuksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet ja lisää ne siivilän läpi munavaahtoon. Kääntele taikina tasaiseksi. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 35 minuuttia. Kumoa pohja hieman jäähtyneenä.

Sekoita vaniljakiisseliainekset vaniljasokeria lukuun ottamatta kattilassa. Kuumenna kiehumispisteeseen koko ajan sekoittaen. Ota kattila levyltä. Jäähdytä ja mausta vaniljasokerilla

Video

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5