Vadelmajuustokakku paahdetulla valkosuklaalla

10.6.2018
3 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Vadelmajuustokakku paahdetulla valkosuklaalla

Vadelmainen valkosuklaajuustokakku hyytyy jääkaapissa ilman liivatetta. Uunikin saa olla rauhassa, sillä vain koristeeksi tuleva valkosuklaa paahdetaan.

Ainekset

12 palaa
1 2 pakettia (à 154 g) tummia täytekeksejä
2 100 g margariinia
Täyte
1 100 g valkosuklaata
2 2 pakettia (à 200 g) maustamatonta tuorejuustoa
3 1 rasia (250 g) maitorahkaa
4 1 dl tomusokeria
5 1 rkl sitruunankuorta
6 2 tl vaniljasokeria
7 2 dl vispikermaa
8 2 rasiaa (à 125–175 g) vadelmia
Koristelu
1 100 g valkosuklaata
2 1 rasia (125–175 g) vadelmia
3 tummia täytekeksejä, halutessasi

Ravintoaineet

Pala Resepti
Hiilihydraatteja 34 g 412 g
Proteiinia 6 g 69 g
Rasvaa 28 g 340 g
Kuitua 2 g 25 g
Energiaa kJ 1 747 20967
Energiaa kcal 418 5011

Reseptitiedot

Ruokavalio Kasvis
Ruokalajit Jälkiruoat, Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Marjat

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

  1. Murskaa keksit hienoksi muruksi. Sulata margariini ja sekoita se keksimuruihin. Vuoraa noin 22 x 22 cm:n kokoinen vuoka leivinpaperilla. Painele keksimuru tiiviisti vuoan pohjalle ja laita se jääkaappiin 30 minuutiksi.
  2. Murenna 100 g valkosuklaata kulhoon ja pehmennä sitä mikrossa 30 sekuntia kerrallaan, välillä sekoittaen, kunnes suklaa on sulanut. Sekoita tuorejuusto, rahka ja tomusokeri suklaaseen. Pese ja raasta sitruunankuori. Lisää se ja vaniljasokeri täytteeseen. Vaahdota kerma. Sekoita kermavaahto ja 2 rasiaa vadelmia täytteeseen. Levitä täyte keksipohjalle. Peitä kakku kelmulla ja anna sen jähmettyä jääkaapissa 6 tuntia tai mielellään seuraavaan päivään.
  3. Kuumenna uuni 180 asteeseen. Rouhi 100 g valkosuklaata ja levitä se leivinpaperille uunipellille. Paahda suklaata uunissa 4–6 minuuttia. Suklaa paahtuu nopeasti, joten ota se pois uunista heti, kun se muuttuu hieman kullanruskeaksi. Anna suklaan jäähtyä hyvin.
  4. Koristele kakku vadelmilla, paahdetulla suklaalla ja halutessasi kekseillä vasta juuri ennen tarjoamista. Tarjoa jääkaappikylmänä.

Vinkki: Murenna keksit tehosekoittimessa tai vahvassa muovipussissa kaulimen avulla.

Teksti:
Kuvat: Panu Pälviä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5