Vadelmaiset pähkinäpikkuleivät

22.4.2012
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Vadelmaiset pähkinäpikkuleivät

Ainekset

40 kappaletta
1 3,75 dl vehnäjauhoja
2 1,5 dl sokeria
3 1 tl vaniljasokeria
4 2 rkl tummaa kaakaojauhetta
5 175 g margariinia
6 1 dl pähkinärouhetta
7 50 g hienoksi rouhittua valkosuklaata
8 1 dl paistonkestävää vadelmamarmeladia

Ravintoaineet

Kappale Resepti
Hiilihydraatteja 10 g 396 g
Proteiinia 1 g 46 g
Rasvaa 5 g 188 g
Kuitua 1 g 31 g
Energiaa kJ 361 14459
Energiaa kcal 86 3456

Reseptitiedot

Ruokalajit Jälkiruoat, Leivonnaiset, Edullinen
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Mittaa kulhoon jauhot, sokerit ja kaakaojauhe. Lisää kuutioitu margariini ja nypi murumaiseksi. Lisää pähkinärouhe, valkosuklaa sekä hillo. Sekoita nopeasti tasaiseksi. Jos taikina on löysää, lisää hieman jauhoja. Muotoile taikinasta halkaisijaltaan noin 4 cm:n pötkö ja kääri se kelmuun tai leivinpaperiin. Anna vetäytyä jääkaapissa tunnin ajan. Leikkaa taikinasta noin sentin paksuisia viipaleita ja nosta ne leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Jos taikinaa on leikatessa vielä liian pehmeää, laita pötkö hetkeksi pakastimeen. Paista keksit 175-asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia tai kunnes ne saavat kauniin värin. Jäähdytä. Säilytä keksit tiiviissä rasiassa, valolta suojattuna.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
Avainsanat: pikkuleivät suklaa
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5